lørdag den 6. november 2010

Hard knock life

Vi kender alle de cirkusartister, der optræder med numre som gradvist bliver mere og mere imponerende at se på...

F.eks har vi alle en idé om, at det er svært at få en tallerken til at snurre rundt på en bambuspind, og at det nok ikke bliver lettere samtidig at holde 15 stykker kørende, gå på line, spille violin og jonglere med motorsave imens. - og vi vil ikke nøjes med folk der kan mindre.

Vi vil imponeres, og for at vi ikke hurtigt skal komme til at kede os, bliver tingene nødt til at blive gjort svære - som i næsten umulige.

Det samme lader til at gælde i vores eget liv, og derfor har Cosmo´s blog lavet en lille guide udi kunsten at opbygge hæmmende overbevisninger, for at forhindre at der går helt Morten Korch i din livsglæde.
Da vi tror på at ord skaber virkelighed, har vi derfor set på nogle af de ord, der kan holde din lykkerus en anelse nede på jorden, så dit liv ikke bliver alt for uimponerende let at leve. • Had. Ordet had er et fantastisk ord, der, når du siger det, sikkert straks får dit humør til at dale en anelse. Nogle mener at kærlighed ikke kan eksistere uden had, men du behøver jo ikke at stryge elske fra dit ordforråd for at udnytte hadets deprimerende potentiale til fulde. Pas på med at udvande ordet, så det ender med at blive neutralt, du skal gerne føle ubehag hver gang ordet siges. Husk at livet endeligt ikke må blive for let - og for rart.

 • Nederlag. Ahh... Endnu et dejligt ord, som også kan bruges forebyggende, hvis du skulle have lyst til at udfordre dig selv. Sig til dig selv igen og igen, at det er et kæmpe personligt nederlag, hvis du ikke opnår 100 % succes i din udfordring, og mærk presset stige indtil du forhåbentlig helt dropper denne fjollede idé, der kan føre til personlig udvikling, som igen, i værste fald, kan føre til øget livsglæde.. Lad os ile videre til næste ord, der er i familie med nederlag, nemlig;
 • Fiasko. Igen et ord, der kan bremse initiativ før det når at vise sit ubehagelige ansigt, men også et ord der virker som værende på vej ud, da den yngre generation desværre ikke ser ud til at have opdaget ordets kvaliteter. Føler du dig helt ovenpå, kan du krydre med ordet frygt, som nok skal gøre tingene vanskeligere at få sat igang, end hvis du brugte tøsedrengeudtrykket "chance for succes". Husk at fiasko ikke kun er forbeholdt store opgaver, men at du også kan frygte for fiasko når du skal binde dine egne snørrebånd imens andre kigger på.

 • Nederen. Udtrykket nederen bruges, eller måske nærmere brugtes, fortrinsvis af den yngre generation, men det skal da ikke forhindre os på plus 30... eller noget, i at benytte os af ordets tristesseskabende stemning. Brug nederen om vejret, prisen på din latte, eller afskrivningen på din Macbook - og skub for G´s skyld tanken om, at du istedet burde være lykkelig for, at du overhovedet har overskud til at tænke så ligegyldige tanker, langt væk.

 • Fallit. Ordet fallit kommer af det italienske fallito og betyder "slå fejl" eller "skuffe". Med den betydning, kan man være gået økonomisk på røven, uden dog af den grund af være fallit. Sådanne positive tanker skal du endlig holde for døren! Istedet kan du hver d. 5. i måneden, når din konto igen er bombet ind i det røde felt, mentalt erklære dig fallit og mærke håbløshedens grå bølger skylle ind over dig.

 • Katastrofe. Hvor mange mennesker kender du der har været involveret i en personlig katastrofe? Imens du tænker, vil jeg selv tælle uagtet, at jeg ikke kan komme i tanker om nogen, der har været direkte involveret i hverken skibsforlis, eller vulkanudbrud - eller det der er værre. Her skal du dog huske, at i dine tanker er det naturligvis kun dig der definerer betydningen af ordet katastrofe - og derfor kan det let være katastrofalt hvis du misser dit tog og af den årsag kommer adskillige minutter senere hjem fra arbejde.

 • Diagnosestillelse. Det er hårdt at være nybagt forældre - især når barnet græder, eller ikke sover igennem. Her kan det være let at høre på de kloge hoveder, der fortæller at det er en del af det at blive mor eller far, og at du hurtigt glemmer det igen når barnet er ude over den alder. Her kan du gøre det hele lidt mørkere, hvis du overbeviser dig selv om at dit barn har kolik (Du ved ikke hvad ordet dækker, men har hørt de andre forældre tale om det som var det pest og kolera i skøn forening). Senere hvis ungen leger lidt vildt i børnehaven, kan du sætte et ADHD mærkat på barnet - så er det jo ikke så sært, at du er træt om aftenen... og morgenen... og eftermiddagen og...

 • Lortevejr. Vi kender alle de uforbedrelige optimister med deres evindelige kliché om, at der ikke findes dårligt vejr, men kun forkert påklædning. Det er så også de typer der vil fortælle dig, at du skal være glad for at du overhovedet har en bil - og det selvom det er modellen med mindste motorstørrelse Mercedes har i sin S klasse. Sæt "lorte" foran vejret, livet og dit parforhold, og mærk hvor let det kan være at holde din naturlige glæde nede.

 • Angst. Angst er et godt ordvalg til at piske en stemning op, hvis du skal prøve noget der gør dig usikker. Du kan f.eks sige, at du har tandlægeskræk istedet for, at du ikke bare bryder dig at blive rodet i munden af en fremmed m/k - hvilket vel ellers kunne ses som et sundhedstegn. Husk at du også, med lidt øvelse, kan fremkalde angst for om alle dine pop selv popcorn nu også popper, eller om du huskede at rede sengen, da du forlod dit hjem i morges.

 • Uheld. Alle mennesker oplever indimellem at tingene ikke flasker sig 100% som forventet. Det er den slags som dovne og ugidelige døgenigte vælger at trække på skuldrene af og acceptere at sådan er livet nu engang... Os andre hårdtarbejdende og ihærdige medborgere vælger naturligvis "forfulgt af uheld overbevisningen", der gør det hele meget sværere og dermed også meget mere udfordrende at blive et lykkeligt menneske. Skulle du imidlertid få svært ved at fastholde tanken om at du er født uheldig, så tænk lige over hvor mange gange, at du har vundet 7 rigtige i lotto - Uden at kende dit svar, siger jeg; "Ikke flere spørgsmål ærede Dommer!"

 • Depression. Jeg husker Jack Nicolson´s karakter Melvin Uldal´s klassiske "You´re a disgrace for depression" til sin homoseksuelle nabo fra "As good as it gets", da denne erklærer sig deprimeret af kærestesorger - siden prøver førstnævnte dog at glatte lidt ud med kommentaren "You´ll be back on your knees in no time" - Ak ja selv en kyniker som Melvin kan åbenbart have sine svage stunder. Du derimod, er ikke af en så svag karakter, at du falder for de lette løsninger, og derfor er du altid frisk på at opgradere en følelse af lettere tristhed til dyb depression - bare for lige at hæve lykkebarren en anelse.

Nietzche er citeret for at have sagt; "Overbevisninger er farligere fjender af sandheden end løgne"

Nu er sandhed et farligt begreb at komme ind på her, men i forhold til dit liv kan overbevisninger både være ven eller fjende - alt afhængig af hvordan du bruger dem.

Om du vælger at bruge ord der hæmmer eller støtter din livsglæde, vil jeg naturligvis lade være op til dig selv at bestemme.

Jeg vil bare lige huske dig på, at DU er den bedste i verden... til at være dig:-)

Enjoy!

Cosmo

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start