mandag den 17. maj 2010

Skjulte sider

Det siges, at da Djengis Khan kom hjem fra et plyndringstogt og så sin mor, begyndte han at tude...

Om det er andet end en myte skal jeg være usagt, men historien er da smuk selv som vandrehistorie...

Men hvis selv barbariske hærførere af værste skuffe har deres bløde sider, er der vel også andre af hverdagens små helte som kan have overraskende skjulte sider...
  • Sidney Lee. Tja, man kan sige meget om Sidney Lee, men det skal man måske bare lade være med. Nu har jeg aldrig været kendt for at følge min egne råd, heller ikke de få lucky punches, der rent faktisk har været gode, og derfor kan jeg sagtens gætte på, at Sidney iblandt hans rædsomme fimsede tøjstil og tøsedrenge attitude, også kunne springe ud af skabet med en "straight" garderobe, og en snert af mandig tankegang.
  • Susan K. Alle wannabies kom med til julefesten... undtagen Susan K - hun fejrede den bag lås og slå. Susan K blev kendt for at have været ualmindelig blond i et reality show, og det udnyttede hun så bagefter til at skabe sig en karriere som... hmm... ingenting. Højdepunktet i hendes 15 sekunders berømmelse blev, da hun kastede et glas i hovedet på en pige der stod i garderoben på et diskotek. Efterfølgende stillede hun velvilligt op til et interview i prime time sendefladen, hvor hun dog ikke viste den store medfølelse med offeret, og istedet talte om hvor hårdt det er at sidde i brummen. Vi giver gerne SK en chance og tillægger hende en anelse anger - udover ærgelsen over at være blevet snuppet.
  • Frederik Fetterlein. Den gode Hr. Fetterlein har altid været fremme i skoene med at fortælle, at han var vej tilbage til top "et eller andet totalt ligegyldigt". Der er ingen der husker om han nogensinde har vundet andet end en lokal turnering for spolerede børn af velhavere, og selv det er skrevet med forbehold. I dag er han anderledes fåmælt, når snakken falder på gæld og mest af alt viljen til at tilbagebetale tidligere, og nutidigt, overforbrug. Vi er dog overbeviste om, at der inde bag narcisismen og den manglende ære, gemmer sig et ansvarsfuldt og respektfuldt menneske.
  • Kronprins Frederik. HKHK (Hans Kongelige Højhed Kronprins) Frederik har ved flere lejligheder fremvist enddog særdeles udemærkede evner udi kunsten offentlig tågesnak. Vi, på redaktionen, er dog klar til at satse vores samlede opsparing, (der er negativ ellers turde vi ikke), på, at vores alle sammens Pingo, inderst inde har et stort lyrisk talent, som kun venter på et lille skub til at udfolde sig i fuldt flor.
  • Prins Henrik. Den gamle importerede vinbonde fra Frankrig har aldrig rigtigt fundet melodien i Danmark. En del af grundene kunne være arrogance, nedladenhed og manglende lyst til integration - andre grunde kunne være... tja skal vi ikke bare lade den ligge der, og så lade tvivlen komme Prins Surmule til gode, når vi tænker om Hans Kongelige Pinagtighed´s natur, mon ikke også gemmer på elementer af respektfuldhed for de danske værdier, heriblandt kvinders ligeværd, samt en eller anden villighed til at bevæge sig helt ned på vores plan.
  • Tina Lund. De sidste par måneder har givet, den ellers så pæne ridepige, Tina Lund, ridser i kendis lakken. Nu er der jo flere sider af en sag, så derfor vil jeg undlade at gå ind i om Tina groft har udnyttet sine medarbejdere, og blot forholde mig til hendes opførsel i et dokusoapprogram om hendes hverdag, jeg så ti lange minutter af for et par måneder siden. Der kom jeg til at tænke på, at hun også må have en ikke påtaget naiv side, måske endda krydret med et voksent sprog samt udholdelig stemmeføring.
  • Mette Frederiksen. Bliver mennesker født dobbeltmoralske, eller er det et tillært karaktertræk, som bliver forfinet ved indmeldelse i venstreorienterede politiske partier? Mette Frederiksen har de sidste år været om sig med at svine forældre, der vælger at sætte deres børn i privatskole til. Nu har hun så selv valgt privatskole til sit barn, men det skal lige fremhæves, at hvor hun før talte som politiker, handler hun nu som mor - og det er naturligt altid at ville sit barns bedste. Mette må dog også have en side, hvor hun kan se det logiske i, at man ikke skal kaste med sten...
  • Gustav. Jeg kryber til korset og indrømmer, at jeg har set bøsseudgaven af tv showet Dagens Mand, hvor især én person gjorde sig bemærket. Der tales naturligvis om superhomoen, (det tror jeg ikke, at han ville tage som en negativ omtale), Gustav, som er for bøssemiljøet, hvad Linje 3 var for dansk underholdning. Her er vi meget i tvivl, men vover dog pelsen og satser på, at Gustav, dybt indeni, måske et kort øjeblik, ved en fejltagelse, i en anden dimension, kunne tænde på en velformet røv uden sorte hår og betændte bumser, (ja vi taler kvinderøv).
  • Michael Bjørnson. Ægteparret Bjørnson blev berømte, eller berygtede - vælg selv, da de stillede op i et talentshow og sang musical på så fuld skrue, at selv ellers inkarnede tilhængere af genren, måtte bede om en pause. Efter at det corny par endelig var blevet stemt ud, fyldte de hurtigt kun få sider i hvert nummer af Se og Hør, og risikerede at gå i glemmebogen, hvis ikke det var for Michael´s sms pinliderligheder. Først blev han taget (jeg ville have skrevet knaldet, men så langt nåede han vist ikke), i at sende et billede af sit erigerede lem, hvor han endda fik plads til sin hund på billedet, til sin kvindelige massør og et par uger senere gentog han stuntet - og blev snuppet med fingrene i kagedåsen igen igen. Vi tror dog på, at Hr. Bjørnson gemmer lidt stil og finesse i et af sine skjorteærmer, men kan dog alligevel ikke lade være med at håbe på en alle gode gange tre. Jep, vi har kun det sjov som andre fjolser smider vores vej.
  • Stein Bagger. Der er dem der vil kalde den bedrageridømte Stein Bagger for en kold og kynisk psykopat. Andre, vil hælde mere til betegnelsen kold og kynisk sociopat. Atter andre vil ikke være så kliniske i deres formulering, og bare kalde ham for et røvhulshul, meeeen mon ikke også, at Stein i et svagt øjeblik, kan finde på at fortælle en sandhed og måske endda gøre noget for andre? Om ikke andet kan han måske tabe sæben i badet - Sådan Stein, du mærker kun et lille prik og hvem ved, om et par år kan du måske endda lide det!

Mennesker er komplekse væsner og selv dem som du anser som simple, er til tider fyldt med overraskende tanker og idéer.

Det var forøvrigt bevidst, at jeg droppede at skrive om en skjult side, jeg efter min egne mening besidder, nemlig at jeg indimellem kan skrive underholdende og måske endda med et snert af intellekt....

Nogle menneskers skjulte sider virker for urealistiske til at blive taget alvorligt;-)

Cosmo

2 kommentarer:

Klokken 18. maj 2010 kl. 20.52 , Blogger Aurelia sagde ...

Susan K-diskoteket er faktisk det samme diskotek, som jeg var til konfirmandfest på i tidernes morgen, da man stadig kunne få en ærbar konfirmandkjole.
Er ret sikker på hun ville have passet fint ind i konfirmandstemningen, sådan som hun tåger rundt.

 
Klokken 18. maj 2010 kl. 22.30 , Blogger Cosmocph sagde ...

Susan K er slet ikke moden nok til at kunne begå sig imellem konfirmander;-)

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start