lørdag den 24. april 2010

Casus belli


Causus belli er et udtryk, som stammer fra latin, der betyder krigens årsag...
I de fleste parforhold finder der krigserklæringer sted med jævne mellemrum...

Der er imidlertid også forhold hvor normaltilstanden ser ud til at være krig, og hvor midlertidige våbenstilstande sikrer at parterne får mulighed for at indsamle ammunition, og udtænke snedige taktiske planer, så forholdet ikke ender med at køre i tomgang.

Jeg læste forleden om et par, der vandt omkring 6 millioner i lotto.. Så langt så godt, men kort tid efter havde de brugt en stor del af pengene på tåbeligheder, som en købet af grillbar der fluks gik på røven med lottotosserne bag roret.

Når truget er tomt, bides hestene og nu var det advokaternes tur til at vinde i lotteriet, da slagsmålet om hvem der egentlig havde købt den famøse lottokupon, blev skudt igang.

Tænk hvis du vandt i lottooooo:-)
Med hvad er det egentlig der kan få din squaw til at fare ind i jeres fælles tippee, for at grave stridsøksen op? • Kropspleje produkter. Nogle kvinder køber kropsprodukter til priser som var det lavet af det pureste guld. Derfor kan hun godt blive en anelse knotten, når du har brugt halvdelen af hendes shampoo til armhulehårene, fordi din 2 liters Aldi æbleshampoo dunk omsider er blevet tømt. Hun kan også finde på at bebrejde dig, hvis du bruger hendes Ole Henriksen, anti aging creme de la creme, til dine tørre hænder. Tja, nogle mennesker venter bare på en mulighed for at diskutere.
 • Ærlighed. Hør nu min kære Cosmo, vil en læser måske sige, ærlighed kan da ikke være dårligt for et forhold, og imens vi får fulgt denne galning tilbage til sikringanstaltens polstrede celler, nøjes vi andre bare med at lade tankerne gå tilbage til sidste gang hun spurgte dig om du kunne tænke dig at knalde hendes lækre veninde - sammen med hende. Du var naturligvis klar over at det sandsynligvis var en fælde, men præmien var for fristende og du endte med at hoppe i med begge ben. Herefter skulle du så lægge øre til hvor klam en fyr du var, og om hvad du ville sige til hvis hun havde den slags tanker i hovedet om dine venner. Da du er mand og derfor ikke lever i en drømmeverden, ved du at hun i hendes tanker blevet seksuelt blevet tævet godt igennem af mindst et par af dine venner - og måske endda også af deres hund. Det vil hun naturligvis nægte og sige at du har syge forestillinger om hendes natur - og så er der et punkt mere at strides om.
 • Børn. Er børn på nogen måde involveret i jeres forhold, som i dine, mine og/eller vores, er gulvet i jeres bolig sikkert så overstrøet med stridsøkser, at det bare er at bukke sig ned og række ud efter den nærmeste - hvilket din kæreste sikkert ikke har noget imod, da kvinder ofte har sandhedspatent, når talen falder på børneopdragelse. Leeeeet´s get ready to ruuuuuuumble!
 • Huslige pligter. De fleste par er ikke helt enige om hverken frekvens eller fordelingstal, når det kommer til rengøring og andre hjemlige ubehageligheder. Så risikerer det hele at ende i logistik og quid pro quo, give and take, eller på dansk... noget for noget.
 • Opmærksomhed. Kvinder søger opmærksomhed - mænd søger ro, og den konstellation er naturligvis nødt til at skabe konfrontationer - især fordi pres oftest virker modsat. Så ender du med at finde dit "jeglignerenderlyttermenivirkelighedentænkerjegpånogetheltandet" fjæs frem, hvilket hun ender med at spotte, og så har vi balladen.
 • Mærkedage. Som mand er din hukommelse selektiv, det er den forøvrigt også for kvinder - prøv f.eks at spørge hende hvor mange hk din nye bil har... Lige netop, det aner hun ikke, og det selvom du flere gange har remset de imponerende specifikationer op for hende. Vi tillader os at ihukomme endnu et godt, og gammelt, latinsk udtryk, nemlig "quid pro quo", der betyder noget for noget. Bider hun ikke på den, kan du gå i defensiven med det velklingende "errare humanum est" - det er menneskeligt at fejle, og så efter en kort kunstpause tilføje "ignoscere divinum" - at tilgive er guddommeligt. Ak ja, "ex doubus malis minimum eligendum est" - af to onder skal man vælge det mindste.
 • Svigerfamilie. De fleste kvinder har et veludviklet familiegen, og tager det ofte som en selvfølge, at du har lyst til at bruge dine sparsomme friweekender i deres skød. Du har derimod mere lyst til at tilbringe disse i hendes skød, og selvom du ser den udmelding som en kompliment af fineste skuffe, er det ikke altid sådan at det bliver opfattet fra din kærestes side. Så kan der være lagt i kakkelovnen til et længere foredrag om, hvor vigtigt det er at vise interesse for hendes værdier. Du ender måske med at mumle noget med, at kedsomhed bare ikke hører med til dine forestillinger om weekend hygge.
 • Natlige diskussioner. Lad os lige slå en ting fast... Natten skal bruges til at knalde eller sove! Bum! Alt andet kan vente til næste dag.. nå ja med mindre, at du er ved at være i alder hvor din blære vækker dig når den er 10% fuld, så kan et toiletbesøg være på sin plads. En del kvinder synes dog at have den underlige forestilling om, at natten er som skabt til at tage par relaterede problemer op. Derfor kan det virke som en rød klud i hendes ansigt, at du bare vender dig om for at sove videre, når hun vil tale om et eller flere punkter hvor hun ikke synes at jeres parforhold udvikler sig i helt den retning som hun ønsker. Alt herfra vil være lose/lose, så du kan ligeså godt fortrække til sofaen i stuen, eller, hvis du er så heldig/forudseende, din egen lejlighed.
 • Boldøje. Du praler af dine talenter med alt hvad involverer bolde, især dem du på en ugentlig basis holder fri for hår. Anderledes svag er du når det kommer til at ramme vasketøjskurven med dine boxershorts, men hey... hvem er perfekte? Vi indrømmer gerne at vi på dette punkt kunne stå en anelse skarpere, men ingen kommer alvorligt til skade af et par underrøjsere der ligger et par dage på gulvet. Det er din kæreste dog ikke enig i, og hun ødelægger sikkert gerne et par ellers hyggelige aftener for at fremføre sine argumenter - Argumenter der forøvrigt plejer at indeholde ingredienser af respektløshed, svigt og manglende værdsættelse af hendes person.
 • Dvd valg. De ser nu meget søde ud, kæresteparrene, som de står der i tilsyneladende fordragelighed imens de vælger dvd´er i Blockbuster, men ofte ligger der store kompromisser til grund for denne idyl. Mænd er som bekendt fra Mars, og kvinder må så være fra et sted, hvor film gerne må være kedelige og langtrukne. Det siges, at et kompromis er kunsten at skære en kage ud, så alle tror at de har fået det største stykke - det føler hun sikkert ikke når du falder i søvn til hendes film, og så er der en gemmer i tasken til jeres næste filmaften.
 • Tidsfortolkning. Når vi siger at vi nok kommer tidligt hjem efter en aften med drengene i byen, er det vel i overensstemmelse med sandheden, når vi mavelander på sofaen et par dage efter ved 08 tiden om morgenen. Tid er som bekendt relativ... svær altid at administrere så alle bliver glade. Forøvrigt vil de første par timer efter du er vågnet, ofte føles som dage i hvad der synes som en uendelig strøm af bebrejdende spørgsmål til din person. Lad forøvrigt endelig være med at prøve at forsvare dig, hendes "hvad har du at sige?", er ikke ment som et spørgsmål, men blot en konstatering af at du intet kan sige der kan tale din sag!
 • Jalousi. Stridsklassikeren fra urtiden er ikke forbeholdt kvinder - mænd kan også falde i suppen. Her er dog det vigtigt at holde sig for øje, at vi her på bloggen udelukkende anskuer tingene fra et maskulint synspunkt. Har I f.eks. været til en fest, hvor du i al beskedenhed har været skideskæg og kvinderne hele aftenen været underholdt af dit charmerende vid, vil hun næste morgen fortælle dig hvor pinligt du har opført dig, og at kvinderne mest lo af medlidenhed - især "hende den grimme" latina med de vulgært store bryster - yeah right!
 • Hensigtserklæringer. Jeg læste i David Deida´s bog, The way of the superior man, at når kvinder ofte laver om på deres udmeldinger, er det fordi de siger hvad de mener i nuet, og det kan som bekendt vende som vinden blæser. Vi mænd er sædvanligvis anderledes konstante i vores holdninger og derfor ser vi den slags som vægelsindethed. Nævn det for hende og måske genfinder hun sin beslutsomhed... i at du er en klovn.

Det siges at i krig og kærlighed gælder alle kneb - det er så ikke for at regne med hvad efterkærligheden har at byde på:-)


Forøvrigt burde alle ægteskaber vel startes bagfra - i skilsmisseretten... Det siges nemlig at man ikke kender en kvinde, før man har mødt hende i retten.

Nå jeg må videre... Jeg er på vej ud for at dyrke min nye hobby, alligatorbrydning - det virker langt mere tilforladeligt end parforholdsdans:-)

Cosmo

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start