onsdag den 17. november 2010

Øje for øje

Så har FBI efter sigende optrævlet et terrornetværk, der angiveligt skulle have haft planer om at køre en lastbil fyldt med sprængstoffer ind i JP´s hovedsæde i Viby.


Læg venligst mærke til mit ordvalg, der indbefatter vendinger som "efter sigende", og "skulle have haft", der skal give indtryk af at jeg ikke er den dømmende type - hvilket er skønne spildte kræfter, da de fleste sikkert forlængst har opdaget, at det jo er lige netop hvad jeg er.


Så lad os droppe den politiske korrekthed og kalde en spade for en skovl - Vi kan jo f.eks. ikke med sikkerhed vide, om Sidney Lee inderst inde har en fantasi om at blive analpenetreret af en medfange i Vestre fængsel - men det er nok sådan at det forholder sig alligevel ikke?!

Lad os gå igang med dette indlægs preframing, der dog, i og med, at det kommer så sent vel må omdøbes til framing.


Jeg foreslår at vi for en gangs skyld smider vores hjemmebanebriller, og ser sagen fra den anden side af tribunen.


For måske er det ikke en charmerende træk at skabe død og ødelæggelse, men vi glemmer hvem der startede - det gjorde JP.... med nogle tegninger.


Så sidder der nogle mennesker med andre briller på, der føler sig trådt over tæerne og naturligvis får lyst til at udtrykke deres ubehag.


Sådan ála.... De tegner en tegning - vi bomber dem tilbage til vores niveau.... Stenalderen.


Den handlemåde er konsekvent og giver anledning til at modparten tænker sig om en ekstra gang, før der bliver spillet op til dans.

Vi har set lidt tilbage på nogle historiske begivenheder, hvor enkelte handlinger udløste et payback, der var til at tage at føle på.

  • Ærtebøsseskyderi. De fleste historikere er enige om, at det var den serbiske nationalist Gavrilo Princips mord på ærkehertug Franz Ferdinand i 1914, der i bogstavligste forstand blev startskuddet til 1. verdenskrig, hvor mere end 14 millioner millitær og civilpersoner omkom. Den daværende stormagt Østrig-Ungarn tog dette så ilde op, at beslutningstagerne så sig nødsaget til at angribe Serbien, og så var, som nævnt ovenfor, 1. verdenskrig i fuld sving.

  • Penisdrilleri. Der er mange teorier om hvor Hitlers brændende had til jøder stammede fra, men vi har her på bloggen opsnappet Adolfs dagbøger fra hans spæde år, der kaster lys over dette mysterium Her kan læses hvordan han blev drillet af sine jødiske skolekammeraters for sin slappe forhud, når de badede sammen efter gymnastik. Det er stærk læsning, især det kapitel hvor han overvejer selv at foretage omskæring med en spiseske, men i sidste øjeblik mister modet. Skæbnen ville så, at den lille ynkelige bitre mand var på det rigtige (forkerte) sted på det rigtige (forkerte) tidspunkt, til at blive en af datidens mest dagsordenssættende mennesker, og så var der lagt i kakkelovnen (kunne ikke lade være) til en payback af dimensioner.

  • Vandsjov. Moder Jord kan være en barsk forældre og det fik store dele af Asien at føle i december 2005. Mindst 231.000 mennesker mistede livet da havet for alvor viste tænder. Øjenvidner skulle efter sigende nogle timer forinden have set nogle børn, der hoppede i bølgerne imens de råbte; "Er det det bedste du kan komme med Kong Neptun?".

  • Æblerov. Ok, så vi kom til at tage en bid af et æble - big deal og vi sagde vist endda også undskyld. Det var så bare ikke nok i Guds øjne. Næ nej, vi skulle støvles ud af paradiset i bad standing uden vådt eller tørt, som havde vi stjålet af kassen. Der var vist én der havde fået det forkerte ben ud af sengen den morgen. Far var ikke skuffet, nej han var meget vred og lur mig om ikke kønnenes uforenlighed er en lille ekstra straf fra Guds side. Gud har måske tænkt således... "De blev enige om at tage røven på mig, og derfor skal de ikke være enige om noget herfra". "The Man upstairs" står forøvrigt også for det næste punkt som er;

  • Sexlege. Vi er alle styret af vores seksualitet - det var Gud selv der skabte os som seksuelle væsner, og derfor virker det helt hen i vejret at gå fuldstændig amok bare fordi der bliver gået lidt til makronerne i provinsen. Da Gud opdagede at indbyggerne i Sodoma og Gomorra ikke sparede på safterne, om jeg så må sige, var det ikke nok at tale et par alvorsord med dem... eller måske bare spørge om man kunne være med - nej uhadada, det var frem med svovl og ild, der var datidens tunge våben, og herefter brænde hele pisset af, pardon my french.

  • Bedrevid. Pol Pot stod bag en af de største udrensninger i nyere tid, da han som lederen af den kommunistiske oprørsgruppe, De Røde Khemerer i deres tid ved magten fra 1975 - 1979 syntes, at der skulle støves lidt af på de øverste hylder i befolkningsreolen. To millioner Cambodjanere blev brutalt nedslagtet heriblandt de fleste intellektuelle, da de blev betragtet som politiske modstandere - og det er for så vidt ok... det med at hugge alle ned der bare er en anelse klogere end én selv - men Polledrengen tog den skridtet videre og smed også de formastelige der, blot fordi de bar briller, så kloge ud, med ned i den store udstansningsmaskine. Hvorfor? Fordi han kunne!

  • Dårlig taber. Ifølge historiebøgerne var Stalin ikke det store militære lys, og det var sandsynligvis heller ikke de strategiske overvejelser han må have gjort sig, inden han fra midten af 1930´erne begyndte sin udrensning i den røde hær - efter vores efterretninger fordi han havde tabt et spil stratego til marskal Tukhachevskij. Da støvet havde lagt sig, var 90 % af generalerne, 80 %, og 30.000 lavere rangerende officerer elimineret, og Hitler indvaderede herefter Rusland i 1941, efter at have affejet kritiske røster for invasionen med ordene; "De har ingen gode generaler". Vi kunne tilføje; "Og ingen gode oberster.. og ingen gode majorer.... og ingen gode kaptajner... og...".

  • Misundelse. I 1700 tallets Frankrig havde kirken og adelen et par små frynsegoder som suveræn politisk magt og skattefrihed. Det fik resten af befolkningen det så ret svært med, og så besluttede pøblen sig for at lave en rask lille revolution, som i bogstaveligste forstand kom til at koste hoveder. Ja alright, folket sultede, imens adelen væltede sig i luksusvarer og det hjalp nok heller ikke på den gode stemning, da Frankrigs dronning Marie -Antoinette, vistnok fejlagtigt, blev citeret for at have udtalt; "Jamen så giv dem dog kage", da hun blev konfronteret med kendsgerningen, at landets borgere manglede brød. I perioden 1793-1794 bliver den Franske adels regning så gjort op, og guillotinen bliver betalingsmidlet der omgående indfrier den enkeltes gæld.... i et særdeles kontant afdrag!


Vi danskere må se i øjnene at vi, om vi vil det eller ej, er blevet et yndet mål for islamistiske fanatikere der føler sig pisset på, når vi vælger ikke at følge de regler, de har udstukket på vores vegne - på vores banehalvdel.


Der er blevet skrevet meget i denne sag, der har delt vandene - men der er forhåbentligt ingen, selv blandt de danskere der finder vores offentliggørelse af Muhammedtegningerne krænkende og utilstedelig, der finder det rimeligt efterfølgende at blive truet med død og ødelæggelse - og det der er værre!


Så skal vi ty til øje for øje og tand for tand filosofien, når visse dele af den muslimske verden sviner os til og brænder vores flag?


Selvfølgelig ikke...


Vi er nemlig også mentalt vel ankommet til det 21. århundrede, hvor vi kan læne os tilbage og more os over tilbagestående individer fare rundt og gøre sig selv til grin....


Når jeg kommer til at tænke over det, er den slags overskudsagtige opførsel fra vores side, måske den ondeste måde at reagere på - det er aldrig rart at blive latterliggjort... forudsat naturligvis, at man er klog nok til at opdage når det sker:-)


Nå jeg må i seng... Ellers er jeg sikker på at jeg bliver straffet i morgen tidlig - med poser under øjnene så store som tekopper... eller noget.


Stay real majn!


Cosmo

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start