søndag den 28. december 2008

Børnetime


Tro mig kammerat, du er voksen når du en gang bliver lukket ud!
Hvornår er man voksen?

Det er sikkert et spørgsmål, vi alle
indimellem har stillet os selv...

Så har vi stået foran spejlet og set os selv udefra, som andre ser os og sandsynligvis stadig set skyggen af den lille usikre dreng med de hudåreskrabede knæ og det blå øje som gårdens utilpassede knægt havde givet os, efter at have stjålet vores fodbold og de 25 øre vi skulle have købt slik for.

Men nok om barndommens glade minder...

Hvordan ved du om du, rent mentalt, er trådt ind i de voksnes rækker?

Og er det ønskværdigt at stræbe efter voksenmærkatet?


Jeg læste på en mur et sted at "voksne er børn der er blevet sindssyge". Hvis det er rigtigt, vil en voksen der under leg kommer til at ødelægge noget, kunne betegnes som "rask i gerningsøjeblikket"


Her er nogle råd til at finde barnet frem i dig...

  • Hop i sengen. Hvis jeg kun måtte give ét råd i denne sammenhæng, ville jeg vælge dette. I mine øjne er det indbegrebet af barndommelig glæde. Prøv evt. at hoppe i sengen, når du er i dårligt humør og du vil opdage, at det vil være dig umuligt ikke at grine og se lysere på tingene. Depressive mennesker burde have ordineret sengehop istedet for div. lykkepiller.

  • Tag to forskellige stømper på. Hvornår har du sidst taget to forskellige strømper på? "Aldrig", siger du?? Jamen, så er det da sandelig på tide. Det er meget svært at tage sig selv højtideligt, med ikke matchende strømper. Prøv at fortælle kontrolfreaks, at du tog på kontoret i dit sædvanlige Armani suit, men med en rød og en grøn sok på, og se hvordan de med vantro mine gnider sig i øjnene og forbavset spørger ind til, hvad det dog skulle være godt for... Dine venner, der er i kontakt med deres barnlige side derimod, vil blot grine og spørge om du blev opdaget..

  • Leg med bold indenfor. Selv de værste stivstikkere i jakkesæt, kan man indimellem se uopfordret sparke til en bold som bare ligger, og det viser at der stadig er håb for denne verden. Men en ting er at spille bold udenfor, en anden at spille i stuen... Køb evt. en billig plastik bold og sørg fjern de ting som du holder af, inden I går amok med helflugtere og saksespark.

  • Syng vrøvlesange. Kan du huske da du sang med på engelsksprogede sange, uden at kunne sproget? Der er noget over bare at plapre løs uden tekster at tænke på. Udfordringen ligger i at pludre på et sprog man mestrer. Hvis det falder dig svært, så find f.eks. et Moldavisk "hit" og skrål med for fuld rulle.
  • Stå på hovedet. Når du står på hovedet, ser du bogstaveligt talt verden fra en helt anden vinkel. Bliver du stående længe nok, kan blodet der strømmer til dit hovede, få dig til at hallucinere og det vil i bedste fald få dig til at tænke alternativt. Vi må aldrig glemme 2. verdenskrigs rædsler, men vi må heller aldrig glemme glæden ved at stå på hovedet!

  • Ræk tunge af dig selv i spejlet. Nøjes endelig ikke med det. Skær ansigter, lav bassunkinder og peg fingre ad tossen på den anden side af spejlet. Har du lyst, kan du fortælle hvor grim du synes at han er. Lad være med at tænke så meget over, hvad du vil sige... Barnlighed handler meget om spontanitet og hvem ved, måske lærer du en masse om dig selv, via dine barnlige egenbetragtninger, da man som bekendt skal høre sandheden fra børn og fulde folk. Er du klar til det helt store sandhedstrip, så drik dig stiv inden!

  • Dans og le. Helst samtidigt. Du skal bare bruge din krop, så lad være med at tænke på at lave "fede moves". Prøv måske endda at lave nogle ufede trin, som får dig til at se endnu mere latterlig ud end du gør i forvejen. Hvis der ikke er andet at grine af, kan du da i det mindste grine af dig selv, når du vælter rundt som en kegle på et dansegulv.

  • Balancér. Det er befriende at balancere og så har man slet ikke tid til at tænke på, hvordan man tager sig ud, imens man, med tungen stikkende ud i den ene side og armene flagrende, prøver at balancere på et rusten jernstakit i et par meters højde. Når dine fødder glider og du banker klodserne ned i hegnet, prøv da lige at glemme din barnlige side et øjeblik, da ingen bryder sig om en voksen mand der flæber.

  • Klæd dig ud. Hvad sker der når børn går forbi en udstilling med hatte, solbriller eller andre accesories? Nemlig! De vælger de mest fjollede ting de kan finde og viser sig frem for hinanden, imens de griner højt. Vis mig et barn, der ikke synes at den slags er sjovt, og jeg skal vise dig et barn med potentielle sociale dysfunktioner. Bliv aldrig for fin til at klæde dig ud som en landsbytosse. Det er der faktisk mange af mine venner der mener, at jeg har taget til mig i mit dagligdags tøjvalg.

  • Leg med løn. Her er der ikke tale om, at du bare skal fyre dine hårdttjente dinheiros , du har slavet dig til på kontoret, af på ligegyldige ting - det er derimod en meget normal voksen tankemåde, som bliver praktiseret af den overvejende del af Danmarks voksne befolkning. Ikkenikkenej, vi taler her om frugten fra Løn eller Ahorn, som du givetvis, med mindre at du tilbragte dine barndomsår i Siberien, har kastet op i luften for derefter, at se dem spinne til jorden som en forulykket mikrohelikopter. Det er gratis glæde og den slags glæde kan ikke købes for penge, da det jo så ville være betalt glæde.

Har du bemærket den røde tråd i alle øvelserne, der skal genkalde din barnlige glæde?


Selvfølgelig har du det! Som læser af Cosmo´s blog, er du ganske givet en af de hurtige dyr i skuffen, men skulle nogle af "Chimpansens" (læs evt. indlægget "Abegrotten") stamgæster have forvildet sig herind med en staveplade i hånden, vil jeg alligevel gerne lige opsummere..


Det handler nemlig om, ikke at tage sig selv højtidligt og ikke ligge under for normer.


Kan du lægge disse ting fra dig, har du muligheden for at genfinde dit legebarn...


Lige til sidst mens jeg har dig....Hvilket livsmotto har du?


Og hvem tror du lever deres liv med mest glæde?


Vedkommende hvis motto er "Vi skal lege os gennem livet", eller vedkommende som mener at "Vi skal kæmpe os gennem livet"?


Her vil jeg lige pointere, at livet selvfølgelig har mange facetter og at livet indimellem skal kæmpes (med mindre at du hedder Dalai Lama), men det skal altid leves og aldrig blot "overståes".


Så leg dig igennem livet - også når det til tider giver dig nogle knubs. De sjoveste lege er som regel dem, hvor man kan komme lidt til skade.. Jeg fik engang i skade i lysken imens jeg.... nå ja, den kan I have til gode til en anden gang:-)


Man siger tit, at en succesrig person ikke er kommet sovende til det - med mindre at det er verdensmesteren i udhvilethed, men nogle af de mennesker jeg beundrer aller mest, lever livet så ubesværet, at det næsten grænser til leg;-)

Så næste gang du går forbi et spejl, så ræk lige tunge af bavianen derinde. Han er nemlig kun så voksen og kedelig, som du selv gør ham til..


Alan (langt fra voksen)

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start