lørdag den 16. maj 2009

Kyniske overvejelser


Det er blevet sagt, at det største største trick djævlen nogensinde er sluppet afsted med, er at få mennesket til at tro, at han ikke eksisterer.

Det er altsammen meget godt, men set i forhold til at bankerne har haft held med at få deres kunder til at kalde deres sælgere for rådgivere, er jeg nu ikke så imponeret over den gode Hr. Lucifer.

Der er slet intet i vejen med sælgere, jeg ville bare ønske at vi kunne kalde en spade for en spade.

Der er selvfølgelig en indlysende årsag til at bankerne ønskede denne lille ordleg.

Ordet sælger får automatisk vores parader op, mens ordet rådgiver får os til at slappe af og lytte, uagtet at "rådgiveren" i denne rolle, i stort set alle andre sammenhænge ville blive erklæret inhabil.

Det er indlysende og dog er vi mange, der bare godtager det som en sandhed...

Der er andre "sandheder" derude, som er startet med, skal vi ikke kalde det, kalkulerende overvejelser...


  • Hastighedsbegrænsninger. Hvad er sandheden omkring hastighedsbegrænsningerne. Hvordan er vi nået frem til at 50 kilometer i byen er det rigtige? 407 døde i trafikken i 2007. Gad vide hvordan den statistik ville se ud, hvis vi satte fartbegrænsningerne ned med 10 km/t over hele linjen? Hvad med 20? Sandheden er sikkert, at politikerne kalkulerer med x antal årlige trafikdræbte. 50 km/t er åbenbart det magiske tal, hvor vi bevarer vores konkurrenceevne m.m. samtidig med, at færrest mennesker dør i trafikken. "You can´t make an omelet, without breaking some eggs".

  • Fotofælder. Lad os blive lidt i trafikkens tegn og tale lidt om politiets fotofælder. Disse bliver jo opstillet for at få nedbragt antallet af tilskadekomne på vejene, men det ser ikke ud som om at politiet opstiller dem udfra denne betragtning. Det ligner mere et hensyn til penge i kassen, snarere end trafiksikkerhed og den kan jeg godt sluge, hvis bare vi kunne aftale at kalde tingene ved deres rette navn.

  • Tobaksafgifter. Regeringen er Danmarks største pusher. Der bliver diskuteret meget om regeringens udgifter er større end indtægterne ved tobakssalget, men da parameterene for regnestykket er særdeles flydende og kan bøjes efter hensigt, er det særdeles vanskeligt at få et objektivt resultat. Mit gæt er dog, at vedtog EU at prisen på cigaretter skulle være f.eks 1/3 af hvad de er nu, ville regeringen, hvis det var muligt, hurtigt lave tiltag i en retning af afskaffelse.
  • EF. I 1972 var der afstemning omkring Danmarks indmeldelse i EF. Vi stemte som bekendt ja til Fællesmarkedet, som nu har skiftet navn til EU. Spørgsmålet er, hvilken agenda de forskellige europæiske ledere havde i forbindelse med Unionen allerede dengang. Jeg har en formodning om at kvæget (vælgerne) skulle drives mod EU folden allerede dengang - for alles bedste naturligvis, og gerne så hurtigt at unionsstifterne nåede at skrive deres navne ind i historiebøgerne. EU skeptiker moi??
  • Legalisering af stoffer. Det har i flere omgange været oppe at vende i folketinget, om hash skulle frigives i Danmark. Om det vil være fornuftigt har jeg svært ved at overskue, men jeg mener at den beslutning burde tages udfra en folkesundhedsmæssig og etisk vurdering. Derfor undrer det mig da også lidt, at regering bestiller en undersøgelse vedrørende statskassens indtjeningsmuligheder desangående. "Vi mener at det er moralsk forkasteligt at legalisere et rusmiddel som hash..... med mindre at vi kan tjene fedt på det, så er det nemlig helt iorden".
  • H2o afgifter. I halvfemserne husker jeg en storstilet indsats for at få danskerne til at spare på vandet og set udfra en miljømæssig vinkel, er det en rar tanke. Kampagnen glemte dog lige at nævne, at prisen på vand herefter ville stige tilsvarende, da statens indtægter regnes konstante, men nu med færre liter at dele det ud på. Bum bum, 2 minus tre... det kan man ikke.... Så må man stjæle, æhøm. låne... op af borgernes lommmer.
  • Skattelempelser. Vi har besluttet at, bla. bla. mindre skat, bla. bla. befolkningen tilgode, bla. bla. Lad os se engang... Når udgifterne er uændrede, hvorledes finder regeringen så pengene til disse, når borgerne får lempelser? Har David Copperfield ikke tid til at hjælpe os med finansloven, så finder vi lige på et par ekstra afgifter... Gerne nogle af de der miljøting, der gør det lettere for pøblen at sluge.
  • Ludomaniforebyggelse. Dette er et emne, som jeg har særdeles kendskab til i og med, at jeg har ernæret mig i spillebranchen i de sidste 12 år. Faktisk er der slet ikke sat penge af til forebyggelse, men udelukkende til helbredelse. Læs lige sidste sætning igen og find fejlen.... Kan du ikke det, så læg pc´en fra dig og hent din mor, da denne blog ikke er for børn under ti år. Spillebranchen er dog ikke uden etiske skrubler, og som en følge deraf kan man på de nye spilleautomater, se mærkater hvor der f.eks. står "Spil ikke for mere end du har råd til", eller "Ethvert spil er tilfældigt". Så kan branchen læne sig veltilfreds tilbage, nu da de har gjort al hvad der står deres magt, for at vise ansvarlighed . I "Pitstop" butikkerne, som hører under Dansk Automatspil, et datterselskab til Danske spil, har man valgt at sætte ure op i butikkerne. Derved bliver det sværere for spillerne at glemme tiden, så sig ikke at der ikke bliver gjort noget for at begrænse spilletrangen her heller. Oplægget til den firmabrainstorming har nok lydt, "Hvordan sender vi et signal om, at vi har moral -uden at det får negativ indflydelse på vores spilleindtægt.


Nu har du læst mit indlæg, og de fleste vil sikkert sige "Intet nyt under solen, det har jeg da altid vidst".

Til de få der ikke har tænkt over, at verden også er skruet således sammen, og nu sidder med følelsen af, at det er en hård og kold verden vi lever i, vil jeg gerne pointere at det indimellem er i samfundets at "sandhedens røst" ikke bliver hørt. Derved stiller vi, i den brede masse, ikke spørgsmålstegn ved gyldigheden af disse, og derfor bliver det lettere for os at respektere fartgrænser m.m, da ultimative sandheder ikke står til diskussion.

Det er således en hjælp til at få "gjort tricket"...

Jeg mener, at Richard Nixon engang skulle have sagt da talen faldt på en sydamerikansk diktator, som USA tidligere havde hjulpet til magten "Det kan godt være at han er et dumt svin.... men han han er vores dumme svin".

Hvis vi skal overføre denne tankegang til Cosmo´s blog, kunne jeg måske høre et par læsere (alle) sige; "Det kan godt være at han er en talentløs skribent, men han er vores talentløse skribent"

Med den lille bemærkning vil jeg gå til ro...

Sov godt - hvor end I er!

Alan

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start