onsdag den 25. februar 2009

Eksperten der kom ind fra kulden


En mand lavede i aftes et røveri mod en lokal dagligvare forretning i Århus. Han endte med at affyre et varselskud, inden han tog flugten, og i tv avisen kunne jeg høre, at politiet beskrev ham som farlig.

Lad os se engang...

En mand som skyder med skarpt er vel i sagens natur farlig, eller er der ved at gå inflation i den slags?

Skal vi ud i en mand der går besærk og skærer tilfældige forbipasserende over med sin motorsav, for derefter at lave en halskæde af deres ører, før han kan karakteriseres som værende farlig?

Nå, det var så ikke det mit indlæg skulle handle om....

Jeg kom nemlig til at tænke på de gange, hvor tv har hevet et utal af eksperter ind efter f.eks. div.skolemassakrer, og hvor disse så er kommet frem til at gerningsmanden måtte være "psykisk ustabil".

Så har jeg sådan lidt ønsket, at jeg var i den situation hvor jeg blev godt betalt, for at drage den slags slutninger...

Derfor er jeg nu igang med at køre mig i stilling til at være den "ekspert" der bliver ringet efter, når de forskellige programmer får brug at hente kvalificeret hjælp udefra...

Jeg vil specialisere mig i alt hvor jeg kan lave penge, og om et par år forestiller jeg mig, at episoder der minder om disse memorable tv stunder, forhåbentlig vil have skrevet sig ind i tv historien:


God morgen Danmark. Morgenvært Cecilie Frøkjær; "I weekenden blev en 43 årig mand fundet død i Skælskør området, efter igennem længere tid at have overspist i en sådan grad, at hans mavesæk endte med at sprænge. Vi har ernæringsekspert Alan Jensen i studiet. Hvad er din analyse omkring denne hændelse?" Kameraet zoomer ind på en yngre frisk udseende mand (sminkøsen fik en plov i drikkepenge). "Gennem mine mange år som ernæringsekspert, har jeg set mennesker med mange forskellige tilgange til deres kost, men jeg må sige... kunstpause... at denne mand, har haft en usund indstilling til sin mad og måske i særdeleshed til det at spise". Efterfølgende tales lidt i tåger, omkring hvad der ellers kan siges om mad.
Tema lørdag på Dr2. Værten Adam Holm; "Efter sidste uges terroraktion mod en fabrik i Løgstør der pakker Jaka bov, hvor 3 selvmordsbombere sprængte sig selv og flere tusinde dåser med skinke i luften, trænger spørgsmålet om hvad der foregår i hovedet på den slags mennesker sig på. Velkommen til terrorekspert Alan Jensen. Og Alan, kan du tegne en profil af disse mennesker?" Kameraskift over til en karseklippet og alvorlig udseende yngre mand. "Allerførst vil jeg gerne slå fast, at det altid er trist at se den slags hændelser og især her i vores fredelige lille andedam. Jeg kan udfra mine erfaringer på dette felt fastslå, at vi har med mennesker at gøre, som er villige til at gå til yderligheder for deres sag".
Der er blevet betalt for at tale i 5 minutter, så rundsnakker derefter løst og fast om hvor meget rengøringsarbejde, der efterfølgende måtte have været.
Sporløs. Værten Louise Wolff; "Endelig fik vi så genforenet Nanna med sin stedfar, der fastelavnsmandag 1976 forlod hjemmet ved Vejle fjord i nedtrykt sindsstemning. Han blev senere fundet på en Bornholmsk rasteplads, hvor han havde boet på et af toiletterne og levet af regnorme. Med mig har jeg ekspert i den menneskelige psyke Alan Jensen. Hvad kan du sige om et menneske der lever på den måde?" Kamera 2´s linse fanger en bebrillet yngre mand i en spraglet sweater. "Det er først og fremmest en mand, der kan leve meget spartansk og ikke stiller de store boligkrav..." Tager en slurk af det glas vand der står på bordet. "Men det er også en mand i krise, der forlader sin familie på den måde".
Efter denne skarpe analyse ser jeg ikke så meget grund til at fortsætte med guldkornene og lader herefter værten overtage.
Basta. Tv vært Tina Nikolaisen; "Som vi så i indslaget, er der telefonsælgere der er villige til at lokke folk til at investere i f.eks. telefonbøger, som slet ikke bliver udgivet. Vi har indkaldt forbrugereksperten Alan Jensen, som vil redegøre lidt for hvilke overvejelser, man kan gøre sig hvis man er blevt udsat for den slags. Tv seerne får et billede af en yngre velsoigneret mand. "Investerer man i noget som ikke eksisterer, må man overveje muligheden for om man er blevet snydt. Er dette tilfældet må man tage de forholdsregler, som menes nødvendige i den sammenhæng. Om det er at spise en tudekiks, eller lave en politianmeldelse er op til den enkelte, men begge muligheder foreligger". (Ser veltilfreds ind i kameraet, som kort efter skifter til Tina pigen).
Station 2. Krimivært Niels Brinch; "Der er tilsyneladende et verserende opgør imellem indvandrerbander og rockermiljøet igang. Jeg har fået besøg af bandeekspert Alan Jensen, og Alan hvordan sikrer man sig, som almindelig borger bedst i disse tider?" En yngre bodybuildertype i camouflage t- shirt og et par voldsomme (fake) tusser op ad armene, står ved siden af station 2 værten. "Nu er det vigtigt ikke at vi ikke panikker, det er jo kun hvis man bliver ramt, at det for alvor begynder at gøre ondt. Men hvis man undgår at stille sig i nærheden af rockere og indvandere i det offentlige rum, har man nedtonet risikoen". (Armene over kors og et stålfast blik gennemborer kameraet).
Viden om. Vært Ann Marker; "... Så, som vi her kunne se, kan det ende med at benene syrer til . Den slags er der mennesker der forsker i og jeg står her med træningsekspert Alan Jensen, der igennem mange år har bevæget sig i træningsmiljøet. Hvordan ville jeg kunne mærke på min krop, at den er under pres?" En yngre mand i stram t shirt og sorte tights, står ved siden af Ann Marker og løber let på stedet. "Altså, (puster lidt) når dit hjerte bliver presset, bliver den fysiske aktivitet, du er igang med, hårdere og du vil mærke at din puls stiger. Det kan ende med at blive rigtigt hårdt". (Giver "thumbs up" til kameraet).
Spam. Ungdomsvært Hjalte; "Der er mange blogge derude, men det er tidskrævende at finde de virkelig gode. Til at hjælpe os, har vi fået blogger og ekspert på området Alan Jensen i studiet. Hvordan bærer man sig ad med at spotte de fede blogge?" En yngre mand med en sort hættetrøje, sidder med benene over kors i sofaen ved siden af Hjalte. "Jeg foreslår at man skal begynde at læse nogle blogge, og kan man lide hvad man læser, skal man bare fortsætte. Stinker bloggen derimod, kan man gå videre og læse nogle andre blogge, indtil man finder noget der tiltaler en". Hjalte; "Er det dit ekspertråd til vores seere?" Alan; "Jep!" Hjalte; "Hvad med din egen blog "Cosmocph", hvormange læsere er der egentligt på den?". Jeg sætter mig op i sofaen "Nu tror jeg lige, at vi skal være opmærksomme på, at en stor læserskare ikke nødvendigvis er et tegn på kvalitet og omvendt naturligvis". Hjalte; "Er det ikke noget du bare siger, fordi ingen gider at læse din talentløse blog?" Jeg peger en finger mod spamværten og kniber øjnene sammen "Nu tror jeg liiiige, at du skal finde kammertonen kammerat. Jeg er her i min egenskab af blogekspert og så er det ikke meningen, at du skal sidde der og stille spørgsmålstegn ved min ekspertise". Hjalte; "Nu du bringer det på bane, hvor har du så din blogekspertise fra?" Nu ser jeg rådvild ind i kameraet, før jeg med et sæt rejser mig op. "Dette er en skandale!", udbryder jeg forarget, imens jeg med hænderne opgivende i vejret går mod udgangen.
Som I måske har lagt mærke til, vil jeg forsøge at ramme bredt og medvirke i så mange forskellige programmer som muligt.
Det vil måske også ende med at slå min titel som ekspert fast i bevidstheden hos seerne, og måske give mig mulighed for at malke geden i andre sammenhænge...
Jeg vil sørge for at ligge inde med alle videoklip, med undtagelse af episoder som det sidste, så hvis der er nogle fra min trofaste læserskare, der vil se filmperlerne til den tid, er I velkomne til at låne en kopi af undertegnede.
Mit råd som søvnekspert til en god nattesøvn, vil være at lukke øjnene imens du ligger ned...
Alan (ekspert i ekspertbistand)

4 kommentarer:

Klokken 27. februar 2009 kl. 05.24 , Blogger Alice sagde ...

Hej Alan

Du kommer til at gøre det fantastisk som ekspert på alle områder. Jeg vil fra i dag holde øje med dig på såvel DR1, TV2, DK4 og TV2 Charlie...:-)

/Alice

 
Klokken 27. februar 2009 kl. 07.58 , Blogger Vivian sagde ...

Hmm jeg syntes du prøver at påvirke din læserskare (!) til at tro, at du er ung af udseende. Tro ikke at vi er så enfoldige, at vi ikke ligger mærke til, at det er fællesnævneren i alle dine beskrivelser af dig selv som div. eksperter!
Jeg syntes at du skal ta' og kontakte livsstilseksperten og psykologen Vivian, der helt sikkert vil ha' adskillelige konstruktive teorier om, hvorfor du ønsker at blive opfattet som ung og hvad det gør ved dig og dine...

 
Klokken 27. februar 2009 kl. 08.41 , Blogger Cosmocph sagde ...

Kære Vivian

Du burde da kende mig godt nok til at vide, at jeg vil gå til helvede og tilbage igen for at fremstå i et bedre lys. Jeg vil derfor med glæde konsultere din praksis og ligge lidt på briksen, imens du, i egenskab af psykolog og livsstilsekspert, kommer med tips og tricks til hvordan jeg kan snyde mig til lidt smartness og streetcred... Ind imellem kan du så prøve at arbejde med mine hæmninger og blokeringer eller hvad nu man kalder den slags, velvidende om at jeg er helt udenfor pædagoisk rækkevidde...
Sørger du for cola og peanuts indenfor rækkevidde, vil jeg gerne bestille en middagstid til i næste uge;-)

 
Klokken 27. februar 2009 kl. 09.10 , Blogger Vivian sagde ...

Jeg har adskillelige ledige tider i næste uge, du ringer bare til min sekretær...det forudsætter selvfølgelig at du synkroniserer din tidsregning, så vi ikke går skævt af hinanden ;O)
Hilsen Vivian kl.10.10

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start