onsdag den 11. marts 2009

Drengestreger

Så kunne vi læse, at der havde været endnu et skyderi, denne gang i Tingbjerg, men politiet kunne berolige med at det bare var drengestreger...

Drengestreger??!!

Med fare for at komme til at lyde endnu mere morfaragtig end jeg plejer, bliver jeg nødt til at sige, at dengang jeg var knægt var æblerov og måske sågar at skrive "vask mig" på en beskidt
bil det, som gik under betegnelsen "drengestreger"...

"Så tiderne skifter Gammelpot", er der nogle der vil sige, og ja da, de har ret...

Måske er det på tide at redefinere betydningen af nogle af de lidt ældre udtryk, og føre dem vel ind i denne nye sprogmæssige æra..

Vi har her på redaktionen endnu engang kigget lidt i spåkuglen, hvor følgende scenarier poppede op; • Hærværk. 27. maj 2012 er dagen, hvor folketingets sale genlyder af en voldsom eksplosion. Da det er en søndag, kommer ingen, med undtagelse af en grønlandsk spritter, der er faldet i søvn op ad en af portene, til skade. Denne slipper dog med overfladiske skrammer og en efterfølgende panisk reaktion på høje lyde i REM søvnfasen. Hitz-but-tahrir tager ansvaret for handlingen, som dog bliver tysset ned til at være lettere hærværk.

 • Fingrene i kagedåsen. En topchef for Nykredit, bliver i efteråret 2014 kendt skyldig i at have haft snablen i pengekassen og overført næsten en kvart milliard til egne offshorekonti. Forsvarsadvokaten mener efterfølgende at 6 års ubetinget fængsel er i overkanten for at "blive taget med fingrene i kagedåsen", men dommen stadfæstes senere i højesteret.
 • Usportslig optræden. Ved OL finalen i boksning i 2016, der afholdes i Luxemborg, trækker, det finske guldhåb Varjto Nikkonen i desperation efter at være bagud på points, en ni millimeter pistol og skyder sin modstander, den polske outsider Mikovaj Hetczek, i hovedet. Forinden har han faket en håndskade og da sekundanten løsner hans højre handske, griber Varjto resolut ned i sine shorts og fremdrager våbnet, som han affyrer på klos hold. OL komiteeen bliver efter en længere tids votering, enige om at diskvalificere finnen for usportslig optræden. Med til historien hører at polakken overlever, men de følgende år oplever rejsningsproblemer, samt besvær med at udtale alle ord der begynder med bogstavet U.

 • Pms. En kvinde går bersærk og klipper sin mands kønsdele af med en hækkesaks fra Silvan, imens han sover. Herefter blender hun delene med et skvat a-38 og hælder blandingen i katteskålen. Årsagen er ifølge kvinden, at manden, samme aften, ikke har slået toiletbrættet ned og det fik hende til at reagere. Forsvarsadvokaten, fortæller nævningetinget i åbningstalen, at pms kan få kvinder til at gøre uovervejede handlinger, og plæderer for en bødestraf med evt. en uges samfundstjeneste oveni.

 • Smårapserier. Maj 2017 bliver Nørrebro spærret af, og beboerne, der fortrinsvis består af anden etnisk herkomst, kræver at bydelen får Islamisk selvstyre. Integrationsminister Frank Aaen udtaler, at det lige er på kanten af god skik og mander sig op til at kalde gerningen for geografisk smårapseri. To måneder senere følger Volssmose og Gjellerupplanen trop.

 • Vennetjenester. I efteråret 2019 bliver avisernes forsider prydet af et billede af dynekongen Lars Larsen. Anledningen er at han har vundet en licititation, vedrørende den nye egenproduktion af det nye danskproducerede jetfighterfly, Larsen F-500. Spekulationerne om "foul play" bliver forstærket, da Lars Larsen og forsvarsminister Lars Løkke Rasmussen er gamle bongkammerater og er set grille sammen hver torsdag i ministerens privatboligs have. "At kalde den slags for kammerateri eller vennetjeneste, er et stærkt ord", siger ministeren og tilføjer, "jeg kender Hr. Larsen som en ihærdig og dygtig ivæksætter, og har som sådan en stærk tiltro til, at han vil løse opgaven til alles tilfredsstillelse. Dyner, eller jagerfly kommer på sin vis ud på et, og tænk I bare over hvor dejligt I ligger i nat, under en fantastisk prisbillig dyne fra "Jysk".

 • Smådepri. I en 2 værelses lejlighed i Vanløse, bliver en 58 årig mand fundet død i sin lænestol foran sit tv, der viser et afsnit af "Paradise hotel". Naboerne har de sidste måneder klaget over stanken, og politiet finder tusindevis af sammenklappede pizzabakker og pressede dåseøl. De finder også en dagbog, som beskriver mandens faldende humør. På en af de første sider, dateret 3. februar 1978, kan denne passage læses; "Jeg orker ikke at leve mere... Jeg vil bare DØ DØ DØ!!! Jeg har besluttet mig for ALDRIG, ALDRIG ALDRIG, at forlade denne lejlighed igen!!! En yngre psykolog med speciale i depressioner, Alan Jensen (læs evt. det tidligere indlæg "eksperten der kom ind fra kulden") udtaler i "God morgen Danmark", at vi alle kan være lidt "deppede" indimellem, men at denne mand nok har været inde i, hvad man ville kunne kalde for, en decideret depression.
 • Hvide løgne. Da Danske Bank 19. marts 2011 går konkurs, har banken lige udsendt det mest lovende budget i virksomhedens historie og i dagene op til konkursen er aktien således den mest handlede i KFX regi. Den nyligt tiltrådte administrerende direktør Per Henriksen, bliver i Ekstra Bladet citeret således; "Indrømmet, banken har igennem længere tid lidt af et likviditetsproblem og vi har pyntet lidt på tallene, men nu er der vel ingen grund til at puste et par små hvide løgne helt op og ud af deres rette proportioner. Vi i bestyrelsen, er ikke for store til at sige undskyld... så undskyld".

 • Husspektakler. På Romancevej i Herlev brænder tre huse ned til grunden, og seks biler bliver totalskadede, da kendisparret Keld og Hilda Heick efter længere tids ægteskabelig uenighed, går amok med flammekastere, krysantemumbomber og rendegravere i det lille villakvarter. Politibetjent Jørgen Svendsen fra station 2, udtaler til Tv2 news, at det var en "rigtig grim omgang huspektakler". Parrets fælles barn Annette Heick til Billedbladet; "Det kan ikke undgås at ægteskabsbølgerne engang imellem går lidt højt. Det siges at man tugter den man elsker, og tja hvad kan jeg sige.... mine forældre er jo åbenlyst stadig dødforelskede". Beboerne i kvarteret ønsker ikke at udtale sig.
 • Usømmelig adfærd. En 38 årig mand løber nøgen gennem Københavns gader og overdænger forbipasserende med forskellige, mere eller mindre flydende, kropsvæsker, imens han prøver at skubbe folk ud foran biler. Forinden har han spist og drukket tæt på en kinesisk discountrestaurant, med buffet og fri bar. Politiet anholder manden og sigter ham for usømmelig adfærd, subsidiært gadeuorden.
 • Småtosserier. To danske mænd i alderen 23 og 26 år, sætter de arabiske sind i kog, da de en aften, efter at have, som de udtrykker det, fyret en del fede, fik lyst til at lave "lidt sjov i gaden", under en ferie i Egypten. Da de kommer forbi en moske i Cairo centrum, beslutter de sig for at male en stor pik med det danske, flag som baggrund på bygningen. Det udløser en ny krise, som de to ungersvende dog stiller sig uforstående overfor. "De må sgu´da ku´ta´lidt gas", udtaler de fra deres 50 mands celler i Port Said.
 • Eget forbrug. En 34 årig mand henholder sig til, at de 450 kilo hash han forsøger at smugle over grænsen ved Padborg i sommeren 2018, udelukkende er til eget forbrug. Tolderne tygger lidt på udsagnet, men efter at have den store lommeregner fremme, mener de at der kan være tale om indsmugling med videresalg for øje. Manden er tilsyneladende hashbruger, da han i retten igen og igen påstår, at han intet husker.
 • Cowboytricks. Kun 2 måneder efter at tunellen imellem Rødby og Puttgarden er indviet, kollapser den, som følge af en forkert betonblanding. Byggematadoren Heinz Gustavsson, som er ansvarlig entreprenør udtaler til Jyllandsposten; "Som altid i store anlægsprojekter bliver der indimellem skåret hjørner. Det er det vi kalder "cowboytricks", og uden dem kunne vi slet ikke tjene penge på liciteringer i den offentlige sektor. Vi ville selvfølgelig gerne rette op på denne lille misére, men selskabet der stod for byggeriet er desværre gået konkurs. Jeg stiller selvfølgelig, mod betaling, et af mine andre firmaer´s ekspertise til rådighed, i den kommende genopbygning.

 • Nabostrid. 2016 er året hvor konflikten mellem Nord og Sydkorea kulminerer, da begge lande affyrer hele deres våbenarsenal mod den anden side af ligusterhækken. "I min tid som formand herude, har jeg ikke set noget lignende og det er helt klart en uacceptabel måde at løse sine uoverensstemmelser på", udtaler Mogens Ebbesen, formand for Karlslunde kolonihaveforening.

 • Klatgæld. I 2022 har Mærsk kørt med underskud i mere end 5 år, inden det vælter. Den gamle A.P er for længst lagt i graven, og hans efterfølgere har kørt firmaet i sænk med store armbevægelser på privatfronten og håbløse investeringer i selskabsregi. Det gamle hæderkronede firma, får trukket stikket ud med en mango på godt 300 mia kroner i minus. Mærsk´s bestyrelse skriver i et memo, at det da er en klatgæld, der er til at tage at føle på...

 • Powershopping. En kvinde fra Holsterbroområdet, bliver i begyndelsen af 2012, indhentet af sine kreditorer. Den 24 årige butiksassistent bliver afsløret i at have misbrugt diverse kontokort, for mere end 12 millioner kroner på en godt 3 måneders periode. "Jeg gik lidt shopamok", er hendes forklaring i retten, hvor hun forøvrigt af "Modepolitiets" Mads Christensen, bliver bedømt til at have god stil.
 • Mobning. En bus fyldt med svenske turister, bliver skubbet i Helsingør havn af en flok kåde autonome, der skråler "Diggilu diggilei" imens de, med sjov påtaget svensk accent, fortæller svenskervittigheder. Mirakuløst overlever alle svenskerne, men må efterfølgende en tur i Helsingør svømmehal´s sauna, for at komme helt til hægterne igen. Helsingør´s borgmester udtaler, at det er den groveste form for mobning, han kan mindes at have været vidne til.
 • Spildtid. En 40 årig UNG mand, starter d. 14. februar 2008 en blog, hvor han med med sine stærkt begrænsede retoriske evner, skriver intetsigende indlæg for en stærkt begrænset målgrupper af rare mennesker, med høj medlidenhedstærskel. 100 indlæg senere er han stadig ikke blevet klogere og lover at fortsætte sin søgen efter den ultimative sandhed om livet, den hellige gral, eller bare nogle af de strømper, han har mistet efter vask i tidens løb.


Samfundet udvikler sig, og det bliver ganske sikkert ikke lettere at forholde sig til med alderen...

Bare vi ikke ender med at høre os selv, med skinger stemme, fortælle, at tingene var meeeeget bedre dengang vi var børn.

Jeg mener dog stadig ikke, at vi bare skal gå med til at neddrosle begreberne, for at gøre dem mere slugbare...

Den dag hvor pistolskud bliver så almindeligt, at de med rette kan ryge ind i boksen med påtegningen "drengestreger", er den dag hvor vi, efter min mening, har givet op...

Det er sgu´nok også den dag, hvor jeg ender med alligevel at fortælle, hvor godt vi havde det da jeg var barn;-)

Lige en sidste ting før jeg slipper dig...

Jeg har stillet en virtuel lagkage op her, lige ved udgangen til dette indlæg...

Tag endelig et stykke og lidt varm kakao, og lad mig på bloggens vegne, takke for dem (Vivian;-)) der slæbte sig igennem nogle, af de første 100 indlæg...

Gummistøvler, gummistøvler, gummistøvler og så det lange.... vaders!

Ønsker jer alle rare drømme..

Alan

2 kommentarer:

Klokken 12. marts 2009 kl. 17.11 , Blogger Vivian sagde ...

Tillykke med de 100. Glæder mig til de næste 100 ;O)

 
Klokken 8. december 2009 kl. 02.59 , Anonymous Anonym sagde ...

l?rt en masse

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start