søndag den 8. marts 2009

Suberhelde
De fleste af os stiftede i en ung alder bekendtskab med Superman, med alter egoet Clark Kent.

Derefter var vi nogle, der strøg videre til Edderkoppen og hele Marvel universet, som bla. omfatter X-men og Fantastiske fire.

Andre lod det ligge der, indtil div. Hollywoodfilmatiseringer fik dem på andre tanker...

For de drager os, gør de... Disse spandexbeklædte overmennesker, med deres specielle superevne signatur... De er indbegrebet af individualisme og det gør dem bare endnu mere spændende.

Men det har altid skortet lidt på danske superhelte...

Selvom vi kun er ca. 5,7 millioner danskere, må der da være et par der stikker sig ud som helt fantastiske..

Jeg har dykket lidt ned i arkiverne, for at spotte disse enere, der for, nogens vedkommende, at undgå misundelse, ikke råber for meget op med deres superheltestatus...

For andre er medieliderlighed en del af deres superkræfter...


  • Neanderthalman. Det er ikke meget vi hører til ham for tiden, men han er derude i skikkelse af Karl Mar Møller, hvor han i sin egenskab af fupterapeaut, lærer usikre mænd, via "pikkemændskærlighedserklæringer", at overtræde blasfemiparagrafen og lade sig slæbe nøgne rundt i mudderet, efter et vrag af en Volvo Amazone. Caveman, som han også kaldes, er vild med pressen og kommer derfor indimellem med udtalelser, som han håber på vil forarge den brede befolkning, men da hans retoriske evner, som hans superheltenavn også mere end antyder, er stærkt begrænsede, går gassen ofte hurtigt af ballonen. Superkræfter; Selvtillid, selvtillid og selvtillid. Svagheder; En selviscenesættelse som til tider kører af sporet, f.eks når han stiller op som politiker for Socialdemokratiet og laver sin egen hjemmeside som er helt helt ude i skoven.

  • Lockedupforeverman. Hvis Neanderthalerman er presseliderlig, er det for intet at regne med Prisonman, aka den firedobbelte morder og stjernepsykopat Peter Lundin, aka Bjarne Skounborg. Nu har han heller ikke så meget at gøre med, når han sidder i sin lille forvaringscelle og samler klemmer. Indimellem bjæffer han så lidt op og sagsøger en eller anden, der har kaldt ham for psykopat, eller fortæller om sit kærlighedsliv med sindsforvirrede kvinder (han er knap så fortællelysten med at fortælle, hvad der sker når han smider sæben i fængselsbadet). Pressens skødehunde er som regel med på, i salgstallenes hellige navn, at oplyse danskerne om de sidste nye opmærksomhedskrampetrækninger fra hans side. Superkræfter; Overmenneskelig styrke, som gør ham istand til at slå ældre kvinder og børn ihjel. Svagheder; Hentehår og en efterhånden fedladen krop, som følge af tvangsmedicinering.

  • Babbleman. Babbleman aka Thomas Blackman er superhelten, der kan tale forbrydere (og alle andre) til døde med lommefilosofiske bemærkninger i et væk. Vi er alle rumvæsner fra vores mælkevej, surdej og plasticpostej, davs med dig og tralulalulalaj. Er det outreret og spacey nok, begynder Babbleman at gå i selvsving, mens vi andre går i seng. Med alle mennesker i seng, bliver der ikke begået så mange forbrydelser og det er en genial tankegang. Superkræfter; Skarpladt pegefinger og sløret tale. Svagheder; Vi spurgte ham selv om hvilke svagheder, han mente at besidde og han svarede; "Kosmos er en uendelig kødpølse, og jeg minder mig selv om, at verdens gule Ikea stigereol fører længere op end tredje sal".

  • Plasticman/woman. Dette superheltepar har været det danske svar på Donald og Ivana Trump, med hurtige biler, penge og ditto replikker på samvittigheden. Ingen ved rigtigt hvad de laver, andet end at shoppe rundt i Los Angeles med plastikpatter og tænder så overdimensionerede, at Jørn Ege´s/Colgate´s reklameafdelings kommentar ville være; "Så stopper I!" . Erik og Anni goes to Hollywood, var programmet hvor de to superhelte bekæmpede indholdsrigt tv, samtidig med at de også gjorde op med myten om, at vi danskere er intelligente og i besiddelse af selvironi. Superkræfter; Starquality og platinkort ( I disse hårde tider, er platinkortet dog skiftet ud med et SilverMastercard). Svagheder; Overfølsomhed overfor begrebet"god stil".

  • Streetman. Den folkekære sanger Johnny Madsen, er mere end fedtet hår og Willie Nelson lookalike. Det kræver nemlig superkræfter at få opkaldt en vej efter sig, imens man er i live, også selvom det er en lille vej i Thyborøn. Jeg er igang med at skrive et fanbrev, til vores egen Streetman, da jeg svært gerne ville have opkaldt Valby Langgade efter mig... Jeg har spillet Matador med tøserne i denne weekend og jeg vil gå langt for, en dag at kunne sige replikken ;"Alan Jensengade med hotel? Det bliver liiige 15.000 kroner. Oh Lord, skip that Mercedes and won´t you buy me a street instead. Superkræfter; Jysk bonderøvscharme. Svagheder; Personlig hygiejne.

  • Showwoman. Når ikke den landets statsministerfrue Anne-Mette Rasmussen, står bag sin mand, render hun som showwoman rundt i div. danseprogrammer, samt giver interviews, hvor hun udtaler sig på kryds og tværs om alverdens emner. Sidst blev hun, i Billedbladet (ja ja, ved det!), citeret for ikke at kunne få øje på den økonomiske krise. Det er der så en del andre danskere der kan... Hver femte virksomhedsejer og disses ansatte f.eks. Superkræfter; Folkelig opbakning og smækre lår. Svagheder; Hvad der normalt betegnes som "den bedre halvdel".

  • Copperfieldman. De fleste kender David Copperfield pga. hans dejlige exkæreste Claudia Schiffer, men han startede faktisk i sin tid som illusionist, med speciale i at få store ting til at forsvinde. Således har han fået flyvemaskiner og sågar frihedsgudinden til, for en kort bemærkning, at være pist væk. Da han forsøgte sig med skønne Claudia, kiksede tricket imidlertid og hun kom aldrig tilbage. Vores danske pendants alter ego hedder Naser Khader og han har bevist sine evner udi forsvindingens kunst, da han først tryllede alle sine vælgere væk, derefter sine medstiftere af Ny alliance og som kronen på værket sig selv som leder. Superkræfter; Forvirrende tale og alternativt sprogbrug. Svagheder; Skattepolitik, debatprogrammer og alt hvad der vedrører spin.

  • Toontownman. Denne fyr har taget konsekvensen og lever superheltelivet fuldt ud. Sidney Lee er "Toontownman", der med sin amerikanske selvbruner accent, dater kvinder og spiller computerspil på samme tid. Han er også empatisk nok til, efter seks sekunder, at kaste sig på gulvet i ringen, når han stiller op mod "Stig Tøfting" i et velgørenhedsboksestævne, så Tøffe ikke kommer til skade.. Toontownman kendes også som wrestler under navnet "Patheticman" og "crybabyboy", hvor han er sponseret af div. selvbrunerfirmaer. Superkræfter; Selvtillid og rockstarattitude. Svagheder; Manglende realitetssans og selvkritik.
  • Gangsta´man. Der er badassmotherfuckers derude og så er der "toppen af poppen" i form af gangsta´man alias Niarn. G´man, som han kaldes imellem venner og fjender, huserer i den berygtede "blok 13" i det farlige Ålborg, hvor han er kendt for at give skolebørnene buksevand og ryge masser af hash. Han har kaldt Hanne Vibeke Holst for en "so" og sågar turde at plastre et "spasser" mærkat, på en farlig type som Sebastian Dorset i en af sine sange. Det viser f..... nosser! Superkræfter; Kan næsten rime på vers og "drikke Fanta, imens han kører go´stil en Manta". Svagheder; Ingen (jeg tør nævne her)! Tror du at jeg går i selvmordstanker? Jeg skal ikke risikere at få hele slænget fra blok 13, og måske endda nogle rødder fra en opgang i blok 14, efter mig, for at ville kalde mig for en "tøsedreng" og efterfølgende give mig en olfert! De er dæleme nogle hårde nysere i det "hood".

  • Freedomman. Denne superhelt, hvis alter ego (virker denne betegnelse også den anden vej?) er den danske nationalskjald Kim Larsen, kæmper for frihed og rettigheder. Rettigheden til at forpeste andre menneskers tøj og lege med deres helbred i det offentlige rum. Hvis jeg ser Freedomman på et snusket værtshus i indre by, agter jeg at iføre mig mine spandexunderbukser og skifte til min hemmelige identitet som (nu er knap så hemmelig) "Kaptain PeeWee" og urinere op ad den gode F-man. Den lille happening kommer vi sikkert til at grine af sammen, og derefter kan vi i forening med goe´gamle "rapeman", slå endnu et slag for den personlige frihed i den nærmestliggende park. Superkræfter; Kæmpe mund og evnen til at tilsidesætte andre menneskers velbefindende. Svagheder; Ganske givet manglende humor ved urinale udskejelser!

Vi har masser af danske superhelte, og du sidder måske nu med tankerne på nogle af dem, som jeg ikke fik nævnt...

Jeg må indrømme, at jeg selv går med en lille drøm om at være superhelt, i maven..

Så mangler jeg bare at finde nogle særlige evner, og en spandexdragt der kan få min krop til at se en anelse trænet ud...

Kunne jeg slippe afsted med den slags, ville det være en superheltepræstation i sig selv;-)

Kapong og sov godt..

Alan (BoringBloggerman)

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start