tirsdag den 24. marts 2009

Er der nogen?


"Is there anybody out there?", spørger hovedpersonen Pink, i Pink Floyds, musik/filmværk "The wall" fra 1979.

Pink har bygget en mur op i sit indre og prøver nu forgæves at nå omverdenen med sit kald.

Der er nogen derude, men Pink har for travlt med sine indre dæmoner, til at mærke deres tilstedeværelse.

Den menneskelige race, har unægteligt også deres del af skabe så fyldte med skeletter, at mange af dem er forvist til at vandre hvileløst rundt i offentligheden.

Ligesom Pink, er det vores egne begrænsninger der forhindrer os i at finde svaret på, om vi er alene. Havde vi ubegrænsede resourcer, kendte vi nemlig allerede svaret.

Men er der nogen, eller måske noget derude?

Er man typen der elsker at høre sig selv sige "Hvad sagde jeg?!", er det naturligvis ja modellen der skal lægges penge på, da det praktisk taget aldrig kan blive endegyldigt bevist, at vi er alene i universet.

Det sjove er, at vi mennesker ofte vil bruge vores logik, til at forklare begreber vi ikke engang kan definere, endsige forstå.

Troende har fanget denne spidsfindighed og lukker ofte en religiøs diskussion med "Guds veje er uransagelige", som i denne sammenhæng vel kan oversætttes til; "Hvem er du til at forstå Guds tanker?"

Det er en slags teologisk jantelovsjokerkort, som alle os, der ikke holder den ultimativ sandhed tæt knuget i hånden, kommer til kort overfor.

Er livet på jorden opstået ved et tilfælde, eller er det en slags naturlov, at når betingelserne for liv er tilstede, vil dette før eller siden opstå?

Og hvad er liv?

Vi definerer liv udfra vores iagttagelser her på jorden og det er vel meget naturligt taget i betragtning, at vi endnu ikke har andre sammenligningsgrundlag.

Det ser dog ud til, at vi skal overveje hele vores tankesæt vedr. liv...

I takt med vores teknologiske udvikling, begynder begrebet liv nemlig at blive mere diffust og vi bliver sandsynligvis i fremtiden, nødt til at redefinere vores regler for hvordan vi opfatter liv.

For ikke at begynde at skyde med spredhagl, vil jeg lade dette emne ligge og fortsætte den nu pastelrøde tråd, vedr. spørgsmålet om vi er alene...

Nu er der jo flere måder at finde ud af, om vi deler universet med andre på.... Vi kan modtage deres signaler, finde spor efter dem, eller vi kan møde dem fysisk.

Taler vi om fysisk kontakt, er der to muligheder....Enten kommer vi til dem, eller også kommer de til os. Med mindre selvfølgelig, at vi mødes på halvvejen... Det bliver vel så til tre muligheder;-)

Hvis vi starter med "Gevaliascenariet", altså at der kommer uventede gæster her, er det vel ikke for meget at sige, at de må være os ihvertfald teknologisk overlegne. Når jeg melder så forsigtigt ud her, er det for ikke at komme ind på hvorledes vi definerer intelligens.

Men måske handler en af de spændende ting, om hvordan VI som race ville tage imod de fremmede...

Nu er der jo nok forskellige idéer om, hvordan den ged skal barberes...

Lad os tage et blik på nogle forskellige interesseorganisationers sandsynlige pressemeddelser...


 • Enhedslisten; "Et stort velkommen skal der lyde herfra. Skal i bruge nogle af vores jords resourcer, er i velkomne til at tage for jer af retterne. Vi vil absolut intet forlange til gengæld, end ikke at i udviser respekt overfor vores grundlov. Endnu engang velkommen og tør endelig ikke skoene af på dørmåtten".

 • Dansk Folkeparti; "Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand, nær salten østerstrand. Det bugter sig i bakkedal, det hedder gamle Danmark, og det er Frejas sal, og det er Frejas sal. Der sad i fordums tid de harniskklædte kæmper, udhvilede fra strid, udhvilede fra strid. Så drog de frem til fjenders mén, nu hvile deres bene bag højens bautasten, bag højens bautasten. Det land endnu er skønt,t hi blå sig søen bælter, og løvet står så grønt, og løvet står så grønt. Og ædle kvinder, skønne mø'r og mænd og raske svende bebo de danskes øer, bebo de danskes øer. Hil drot og fædreland!Hil hver en danneborger, som virker, hvad han kan, som virker hvad han kan! Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen spejler sin top i bølgen blå, sin top i bølgen blå.

 • Liberal alliance; "Velkommen til planeten jorden. Vi har endnu ikke fået strikket en rigtig velkomst hilsen sammen, da vi er et parti med en ret uklar dagsorden. Vi er dog altid interesseret i kendisser, hvad I hurtigt sikkert vil blive her på jorden. Bemærk at vores mærkesager ikke er fastlåste, I kan derfor bare udmelde hvad der passer jer. Det tager vi meget roligt.

 • EU; "Vi byder jer velkommen i EU toget, der kører så stærkt at det er holdt op med at standse ved stationer og bare fortsætter på sporet uden at se sig tilbage. Vi er villige til at optage lande der slet ikke ligger i Europa, så måske kan jeres planet også blive et fuldgyldigt medlem af vores EU bande.

 • Nazisterne; " Om i er velkomne eller ej, vil vi ikke tage stilling til pt., det må jeres genresultater afgøre. Den ariske race, er universets ENESTE superrace og alle andre, jordiske som ikke jordiske, er os underlegne og skal behandles derefter! Ordnung muss sein! Eller noget....

 • De autonome; "Velkommen til vores hus, hvor alle er velkomne og hvor regler er ikke eksisterende - undtaget selvfølgelig de regler, som giver os ret til at leve vores anarkistiske tendenser ud, inden vi ender som vores forældre, med optagede flex lån på kolonihavehuse og mikrobølgeovne på afbetaling.

 • Christiania; Velkommen til fristaden, hvor alle er lige, dog er vi der har boet herude længst, mere lige end andre. Vi er glade for at se jer, og I er velkomne i Månefisken til et par små sjove cigaretter, der nok skal få jer til at se sol, måne og stjerner. Det bliver vel næsten ligesom at komme hjem igen ik`?

 • Skat; "Velkommen til skatteregion Danmark. I erkendelsen af, at I er tilflyttere har vi forsøgt at koge div. skatteregler ned til en enkelt sætning som lyder; "ALT hvad en borger kommer i besiddelse af, (indtil videre kun materielle goder), bliver afgiftsbelagt med i gennemsnit ca. halvtreds procent.

 • Told; "Velkommen til Danmark. Har I noget at fortolde? Vi har vedlagt pjecen vedr. indførselsregler, som skulle give svar på de fleste spørgsmål I måtte have. Da I ankommer fra et sted udenfor Europa, bedes I bemærke reglerne for indførsel af varer fra andre lande. Hvis I har boet uden for EU i en sammenhængende periode på mindst 12 måneder, skal I som udgangspunkt ikke betale told af de personlige ejendele, I indfører. Det er en betingelse, at I har benyttet ejendelene i mindst 6 måneder, så hav derfor venligst en eller anden form for købsbevis klar.

 • Arla; "Velkommen til jorden. Skulle I vise jer at være fjendtlige og ønske at overtage vores planet, vil vi gerne sørge for (mod betaling naturligvis), at I har de mejeriprodukter der skal til, for at få sådan en lille rask invasion til at løbe vel af stablen. Nogle kalder det landsforræderi, mens vi bare kalder det sund forretningsindstilling.

 • Folkekirken; "Velkommen til midten af universet og Guds udvalgte skabninger. Da vi konstant taber terræn når det kommer til befolkningens opbakning, er vi villige til at afgive lidt magt, hvis I tilgengæld strikker en hilsen sammen fra Vorherre. Budskabet skal bare være, at vores Gud gerne ser jordboerne vedbliver med at betale 0,9% af deres indkomst til folkekirken, fordi ........ Nå ja, der er lidt I kan arbejde på... Guds fred og evige lykke til jer.

 • Udlændingeservice "Velkommen til Danmark. På vores hjemmeside kan I finde svar på en masse spørgsmål, I sikkert har. Bemærk venligst, at vores 24 års regel vist ikke ser ud til at holde i EU retten, så skal I have hentet noget af familien hertil er I velkomne, uanset de impliceredes alder.

 • Tv 2. I kommer lige til tiden, da vi var ved at løbe tør for programidéer til indholdsløs underholdning på fredagssendefladen i kategorien "vild med". Vi er ved at skræddersy et program med jer som hovedaktører og arbejder udfra titler som "Vild med tentakler", og "Vild med små grønne mænd"

 • Elvisklubben; "Velkommen til Graceland, I er ventet! For ca. femogtyve år siden, fakede vores mest elskede konge sin død og rejste med jer. Er der mulighed for, at I kan lokke ham med tilbage hertil og overtale ham til at give bare en sidste afskedskoncert? Cause we´ve been lonesome for decades".

Et par enkeltpersoner vil sandsynligvis også lige være fremme ved havelågen.... • Karl Mar Møller; "Vælkome til Joren i er sigert træte æfter at have obholt jær så længe i råmskibet I ka bare kåme forbi mit terapistæd og vær mæd på et gratids kusus hvor I ka se hvodan ås rægtie mæn tilbæde våres stor pikemæn. "Pik ær Gud".

 • Stein Bagger; "Velkommen til hotel gitterly. I kommer på et særdeles belejligt tidspunkt, da jeg var ved at løbe tør for jordboere, som jeg kunne bilde politiet ind, havde afpresset mig til at begå økonomisk kriminalitet. Ps. hvis I skulle besidde nogle af de der smarte teleporteringsmaskiner, som de har i Star trek, så "Beam me up Scotty".

 • Ole Henriksen. "Oh my God. I er bare sådan nogle frække... ja, hvad I nu er for nogle. I har sikkert rejst i lang tid, så kom ind på min fabulous klinik og bliv treated sooo nice. I lååååve it og det kommer I også til.

Er vi alene?

Er der intelligensvæsner i universet, i vores Galakse, eller på planeten Jorden?

Med sikkert kun små 40 år (i bedste fald) tilbage på denne smukke blå planet, bliver det nok ikke i min tid, at vi får svaret på disse spørgsmål...

Det er også ok, jeg arbejder stadig, som så mange andre, med at løse mysteriet om, hvor alle mine enlige strømpers mage, forsvinder hen efter vask...

Kan de to spørgsmål mon have en forbindelse? Og hvad skulle aliens have ud af at bortføre vores strømper?

Det får vi nok aldrig en afklaring på...

Med fred..


Alan

1 kommentarer:

Klokken 24. marts 2009 kl. 22.07 , Blogger Vivian sagde ...

Pusigt...sad til aften og sendte pulserende tanker i din retning, da jeg savnede et nyt blogindlæg, at forsøde aftenen med...og voilá!

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start