torsdag den 24. april 2008

Jamen, han har jo ikke noget tøj på??!!

Dette indlæg kunne jeg have valgt at kalde " Hva´mæ daj sæl?", da det egentligt omhandler visse menneskers manglende evne til at skue indad.

I H.C. Andersens " Kejserens nye klæder" er pointen måske mere, at når vi bliver for forfængelige, bliver vi også nemme at narre. Af frygt for at falde udenfor, er der ingen af de tro undersåtter der tør bekende hvad de ser, og det er således op til en lille dreng, at råbe vagt i gevær.


Når jeg nu alligevel valgte sidstnævnte, er det fordi min oprindelige tanke til dette indlæg, udsprang fra en ting, der har undret mig i efterhånden mange år.

Da Hitler agiterede for det ariske overmenneske, blev det i propagandafilm skildret med høje, blonde og muskuløse mænd.

Den lader vi lige stå et øjeblik....

Når Hitler fra sin talerstol nedgjorde jøder og andre etniske grupper, som han anså som værende undermennesker og især henførte til deres fysiske fremtoning, havde jeg gerne set den lille dreng, der satte ord på sin forundring.

I tegnefilmen "Terkil i knibe", får Terkil det råd af sin nye klasselærer, at næste gang han bliver udsat for mobning af skolens 2 værste rødder, skal sende bolden tilbage med et " Hva´mæ daj sæl?". Terkil ender dog med et blåt øje, da Steen ( som den lokale bølle hedder), ikke er moden til selvransagelse.

Jeg har her samlet et par finurligheder, fra den virkelige verden, samt et par til lejligheden opdigtede;

  • Robert " coke" Hansen. " Man kan snart finde det lort alle vegne", udtaler den kære Robert, efter fundet af kokainrester på toilettet i "Vild med dans". Jeg tillader mig hermed at le;-)
  • Per Stig Møller. Da Hans Engell i 1997, med en promille på 1,37 banker ind i en betonklods på Helsingør motorvejen, er Hr Møller hurtigt ude ved havelågen og fordømme Hans Engell. Konfronteret med oplysningerne vedr. hans egen spritdom 30 år tidligere, får Per Stig hukommelstab og benægter. Løgnen vælter ham af den pind, som konservativ formand, han havde overtaget efter Hans Engell... What goes around....
  • Rasmus Trads. Med gloser som " Dit store røvhul", " Du er en led fyr, du er!" og klassikeren " Gud fader i skuret mand, tænk at kunne fyre så mange løgnehistorier af, på så kort tid", sviner den tilsyneladende totalt uskyldige Hr. Trads, en smilende Kurt Thorsen til, foran byretten i Kbh.. Imidlertid har retten svært ved at tro på, at Hr. Trads ikke, på et eller andet plan, havde fingrene i kagedåsen og idømmer ham 4 års ubetinget fængsel. Herfra redaktionen, minder vi lige om det gamle amerikanske ordsprog; " Don´t do the crime, if you cant do the time".
  • Cosmo. " Vindere spiser sundt piger" får undertegnede forleden dag, højtidligt vrøvlet af til Annabell og Anastasia, med en monsterisvaffel i hånden. " Er du så en taber far?" var bemærkningen, der trak et smil frem på mine læber. Svaret på dét spørgsmål, er selvfølgelig et rungende NEJ!, der stopper min humor altså!!! ;-)

Citater vi stadig har i vente;

  • Lars Løkke Rasmussen. " Det er på tide, at der kommer orden i regnskaberne, hos samtlige MF´er". Godt set Lars Løkke, du har helt ret og vi er startet i indenrigs og sundhedsministeriet".
  • Flemming " Don Ø" Østergaard. " Når man så ser på klubber som Chelsea og Real Madrid, er det jo åbenlyst, at det er ren og skær business, der driver værket.
  • Arla. " Det er vigtigt at de danske firmaer, ikke lægger sig på knæ for de arabiske lande og kun tænker i profit og bundlinjer". Ja ja Arla, det er jo den slags vi danskere, ville taksere som landsforræderi....
  • Jørgen Poulsen. " Selv tidligere frontfigurer i nødhjælpsorganisationer, skal virke sympatiske og vare deres udtalelser i offentligheden". Jørgen Poulsen blev direkte bortvist fra Røde Kors. Og der var aldrig tale om et gyldent håndtryk og 'negernes penge', som Røde Kors hævder, fortæller han i et interview.

Det siges at " Når man peger en finger af andre, er der tre fingre, der peger tilbage på dig selv"

Det er så her, at jeg efter dette indlæg, føler et par tusinde fingre, pegende i min retning....

Alan " det man siger er man selv" Jensen

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start