søndag den 18. januar 2009

Join handsStøttegruppen for "Polske havenisser glemt i skilift", fik aldrig den helt brede opbakning...Da jeg ikke har så mange venner, der vil kendes ved mig offentligt, er følgende oplysninger diskret indhentet hos disse...

Så vidt jeg kan forstå, er der nemlig bastante mængder af støttegrupper, på de forskellige selviscenelsættelsessider som går under navne som "Facebook" eller "Myspace"...

Nu er der så startet en støttegruppe mod konflikten i Gaza og det kan vel ikke diskuteres, at det ville være fantastisk hvis der blev ro i den krudttønde.

Nu tænker alle os, der har stiftet bekendtskab med "The secret", nok på Moder Teresas svar, da hun blev spurgt om hun ville tale imod krig... Det havde hun ikke lyst til, men hun ville gerne tale for fred...

Nevermind....

Det er dog altid rart at se, når mennesker virkelig gør noget for at hjælpe andre og det ses jo tydeligt i denne sammenhæng.

"If you´re not part of the solution, you´re part of the problem", som det så smukt formuleres...

Det fede ved disse støttegrupper er, at det er muligt at være med på løsningen af mange problemer, da man bare skal klikke på linket, videresende og uptivupti (hvem sagde sko fra Gucci?),"You´re now part of the solution, and NOT part of the problem anymore".

Jeg har valgt at skrive citatet på engelsk af to grunde... Dels, da det lyder mere cool på engelsk og dels fordi jeg ikke kan finde ud af at oversætte det!

Men der er flere stakler, der har brug for støttegrupper...

Her taler jeg ikke om dem som støttegrupperne er rettet imod, men mere de mennesker der har brug for at profilere sig på den rigtige måde.

Det handler jo også i en eller anden grad om hvilke signaler, den der viser sin støtte ønsker at sende.

Da jeg anerkender, at du min kære læser (hej Vivian;-)), har en masse andre og vigtigere ting, at bruge din tid på, har jeg her fundet nogle idéer frem....

Hvad med støttegrupper til fordel for;


 • Minoritetsstøttegrupper. Det må være trist at have joinet en støttegruppe, der ikke har opbakning. Så trist at det er værd at vise sin sympati for. Lav evt. bare en gruppe der omfatter dem alle. Er der nok af dem, kan de ende med, på dette punkt, at blive en majoritet. Det gør støttegruppen for dig; Det har altid været politisk korrekt at udvise sympati for minoritetsgrupper, da det viser sociale empatiske tendenser.

 • Fallerede milliardærer. Lad os lige slå en ting fast... Millionærer kan også blive kede af det- især hvis de for et par måneder siden kunne kalde sig milliardærer. Vis din sympati og storsind, det hjælper intet for staklerne der nu må se sig nødsaget til at købe discountkaviar, men det får graderne på dit empatibarometer til at stige.... Det gør støttegruppen for dig; Du giver janteloven fingeren og det er hipt i disse dage.
 • Slagtedyr. Der er kyllinger derude som, på bedste nazimanér, er stuvet sammen på samlebånd og på vej ind i den store benudstandsningsmaskine. Støt alle dyr med et tilforladeligt udseende, resten kan de bare hakke i småstykker for din skyld. Det gør støttegruppen for dig; Det er meget "in" at kæmpe for dyrs rettigheder og mange kvinder tænder på mænd, der viser empati på dyrenes vegne.

 • Næsten lottomillionærer. Har du nogensinde vundet 6 rigtige i lotto, og således bare været eeeet sølle tal fra den store gevinst på et tocifret millionbeløb? Har du prøvet det, vil du vide hvor ærgeligt det så er at stå med en gevinstkupon, der kun er et par tusinde værd med den sammenligning i mente. Hvis det ikke burde kunne trække en sympatistøttegruppe, så ved jeg ikke hvad der kan... Det gør støttegruppen for dig; Denne gruppe har ikke den store signalværdi - indrømmet. Brug den evt. hvis du gerne vil sende et signal der spænder vidt, eller hvis du har "joinet" mindre end et par hundrede støttegrupper, hvilket sender signalet om at du er en egoistisk sjuft, der har nok i dig selv.

 • Nationale vartegn og klenodier. Den lille havfrue er sammen med pølsevognen under pres. Den lille havfrue, fordi hun er hmm... lille og pølsevognen, fordi vi er gået over til at spise shawarma og pizza, når vi vil mishandle vores krop med dårlig mad. Thomas Madsen-Mygdal ( Danmarks statsminister 1926-1929) er kendt for at have sagt; "lad falde hvad ej kan stå". Det vil vi lade stå for hans egen regning og med hjælp fra støttegrupper, krampagtigt holde fast i drømmen om dengang.... Det gør støttegruppen for dig; At være patriot holder til enhver tid., se f.eks Arla.... Nå nej, det var jo dem, der solgte det danske folk ud under Muhammed krisen, for at bibeholde deres exportmarked i den arabiske verden og få fingre i så mange Judasdollars som muligt. Skynd jer lige at lave en støttegruppe for folk med kvalme.

 • Ægteskaber. Der er en del ægteskaber der knirker i disse tider, men som man siger; Sålænge det knager, holder det... Og det knager på den store skala, heldigvis har vi krisen til at holde sammen på det hele, da de fleste par slet ikke har råd til at gå fra hinanden. Det gør støttegruppen for dig; Du viser med al tydelighed, at du er typen der støtter op om selv de mest håbløse projekter, og det er, som de fleste naive idéer, en rar tanke.

 • Folk med høfeber. Der er mennesker derude har det svært med pollen. De tilhører "allergikergrupperne" og der er næsten ubegrænset potentiale i disse grupper, da folk kan udvise allergiske reaktioner af næsten hvad som helst. Jeg har f.eks. rendt ind i en del kvinder, der hurtigt endte med at udvikle allergi imod min person. Det var ihvertfald det de sagde i dørtelefonen, når jeg lige kørte forbi for at tjekke om de var ok, efter de ikke havde besvaret de dusinvis opkald, jeg havde foretaget siden vores første date, den foregående dag. Jeg har efterfølgende tjekket lægehåndbogen, godt nok kun 08 udgaven, men kan intet læse om at kvinder skulle kunne udvikle den slags kedelige allergier. Det gør det bare så meget mere vigtigt at støtte op omkring, så vi kan få forskningsmidler til disse stakkels kvinder. Det gør støttegruppen for dig; Du rammer bredt og der er således god chance for, at de mennesker du forsøger at imponere, vil føle sig ramt af din omtanke.

 • Cool design. En støttegruppe for sejt design? Lad mig lige se... Jep, den er i vinkel. Det er så også samtidig en gruppe mod marokkopuder, klaphatte og chihuahua hunde. Det gør støttegruppen for dig; Du sender et signal om, at du har kvalitetssans, er feinschmecker og har dækket de fire nederste trin i Maslows behovspyramide. Det sætter ild i den modne karrieresinglekvindes begær, som flammer helt op, hvis du laver en "Kelly bag"støttegruppe. Bruger du denne idé, er det vigtigt at du også har et par "machostøttegrupper på tapetet, da hun sikkert ellers vil tage dig for homoseksuel og så er vi mere end to skridt tilbage.

 • Afgåede mennesker. Den ultimative pris man betaler for livet, er døden og det er da ufatteligt, at der ikke er nogen der har fundet på denne støttegruppe. Du ender selv med at være en del af støttegruppens målgruppe, så det kan vi kalde hjælp til selvhjælp. Har du brug for kendisfaktor, kunne navne som Victor Borge, Dirch Passer eller Harald Blåtand måske tage din gruppe til nye højder. Det gør støttegruppen for dig; Vi har alle mistet mennesker, der stod os nær. Støttegruppen kan naturligvis ikke bringe dem tilbage, men de kan sende et signal om at du har følelser, og at du ikke er bange for at vise dem.

 • Skilsmissebørn. Børn lider ofte væsentligt mere end forældrene ved en skilsmisse. Vis din sympati for disse og tilmeld dig gruppen. Børn er i det hele taget fantastiske i denne sammenhæng, da de her i Danmark udsættes for forfærdelig vanrøgt og det kan du udnytte til egen profilvinding. Børn med kun en bærbar pc, teenagepiger med et månedligt tøjbudget på under 3000 kr. og ditto drenge, som allerede skal være hjemme inden 02 i weekenden, burde have støttepotentiale. Det gør støttegruppen for dig; Har du en umulig teenager eller et overforkælet mindre barn, viser du klasse ved at have overskud til bare at klikke med musen og joine.

 • Læserløse blogge. Nogle vil måske sige at jeg hytter mit eget skind her, og jeg må da krybe til korset og tilstå at idéen lå lige for qua mine egne erfaringer her i blogosfæren. En del onde tunger vil ytre, at grunden til at jeg kun har en enkelt fast læser, (vinker til Vivian), er enten a) Manglende retoriske evner. b) Uinteressante og direkte kedelige emner. c) Kønsløs fremstilling. En anden del vil derimod mene, at det er en kombination af a, b og c. Hvad end grunden måtte være, er det en støttegruppe værd. Problemet er selvfølgelig bare, at hvis støttegruppen rent faktisk virkede, så min blog blev læst, ville jeg ryge ud af klubben. Det gør støttegruppen for dig; Absolut ingenting! I bedste fald endda...

Som du kan se er det en jungle derude. Nu har du værktøjet til at strikke støttegrupper sammen, der passer ind i profilen på den mand, du ønsker at fremstå som.

Nøgleordet er oftest empati, evnen til at forstå og sætte sig ind i andres følelser. Hvis det ikke følges op af handling, kan det selvfølgelig være en lidt flad fornemmelse, for de mennesker der trænger til støtten.

Den handling viser du så ved at klikke på "Join now", og så er verden pludseligt et bedre sted at være....

Afskedsdigtet er fra Shakespears "stormen".

"O wonder!
How many goodly creatures are there here!
How beautious mankind is!
O brave new world,
That has such people in't!"


Med god samvittighed...

Alan

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start