fredag den 17. juli 2009

De gratis glæder

Så er vi på vej ud af krisens favntag... Eller er vi?

Det ser ihvertfald ud som om, at bankerne er ved at løsne lidt op, og åbne op for, at vi igen kan komme til de sjoveste penge - nemlig dem som vi ikke har.

Men er der én ting vi kan lære af kriser, er det at vende blikket andetsteds og lade opfindsomheden tage over.

Der er sagt meget om nød, blandt andet at den kan lære nøgen kvinde at sprænge over, hvor gærdet er lavest.

Men blot fordi vi ikke kan drikke kredittens hellige vin, skal vi vel ikke undvære at grine...

Her følger en lille gratis guide til at sætte lidt kulør på hverdagen i en tid, hvor vi må nøjes med de småpenge vi rent faktisk tjener...


  • Telefonfis. Dette er et af de ældste trick i bogen, og der er vel ikke en dreng med respekt for sig selv, der ikke har ringet til et bordel og grinende spurgt hvor mange pisk på pikken, man kunne få for en halvtredser. Nu er du ældre, klogere og mere opfindsom, men du synes stadig at den slags er morsomt. Desuden gør din, nu dybere, stemme, at du kan køre joken videre ud, og måske også lige få prisen på at få et baseballbat banket hårdt op i endetarmen.
  • Mooning. Lige siden mennesket opfandt beklædningen, har det været morsomt at vise sin bare røv i offentligheden. Før den tid, var det sikkert skægt at stille sig op på en klippe med et blad for røven, og så høre de andre huleboeres forargende grynt. Husk at H.C. Ørstedsparken ikke er et sted du har lyst til at flashe din bare.
  • Betragt verden. Sæt dig på en bænk, og iagttag alle de underlige mennesker der går forbi. Vil du have virkelig underholdning, kan du finde en bænk på Bakken. Som tidligere nævnt i et blogindlæg, mener jeg at dette sted er en del af "the ugly triangle", hvor alle mennesker kommer til at se mindst 25% grimmere ud. Ellers er BIF´s klubhus også et sjovt sted at være - i nærheden af. Gå ikke ind, da de typer kan spotte selv den mindste gode stil på lang afstand, og det plejer at udløse kløe i deres skallenikningsmuskel.
  • Leg turist. Komedie er sjovt, og når du ydermere selv kan vælge din egen rolle, bliver en tur i din egen by en helt ny og underholdende oplevelse. Tillæg dig en underlig accent, og spørg på gebrokkent engelsk om vej til f.eks. "ze round tower". Spørg også om de måske kan fortælle lidt af byens historie, og mor dig over deres ofte kiksede forsøg på at virke kulturelle.
  • Opfind en sygdom. Tag til din læge, og opfind en masse sygdomssymptomer. Sig skiftevis ja og nej til, om det gør ondt når han trykker dig på de samme steder. Vær opmærksom på at du ikke bliver sendt videre til en psykiater, der før du ved af det, har prøvekludsmedicineret dig, for derefter at tvangsindlægge dig på den lukkede.
  • Bliv forkynder. Køb en Jehova bibel, et atlas eller en bog om trylleri for begyndere, og find dit konfirmationstøj frem. Herefter kan du stemme folks dørklokker for at forkynde det kristne budskab, eller et hvilket som helst andet for den sags skyld. "Må jeg have lov til at fortælle jer lidt om de sydcolumbianske frøers parringsritualer?", er en glimrende indgangsvinkel til at blive lukket ind i folks private gemakker. Herefter kan du læse lidt op fra en bog, imens du indimellem sparker lidt trivia ind, og mor dig stille når beboeren febrilsk prøver at finde en måde at få dig sparket ud på. Undgå tudsegamle mennesker, da de kan sove med åbne øjne, og desuden ofte er så ensomme, at de tager ethvert indslag som et plus, og du således kan ende med at blive den forurettede .
  • Crash kurser. Find nogle kurser, eller AA møder og sæt dig godt til rette, indtil det bliver din tur til at krænge din historie ud. Hvis de råber folks navne op, kan du med fordel råbe "her" til et af navnene, og så virke overrasket når en af de andre gør det samme. Det lille forvekslingsstunt kan I så grine lidt af, og sandsynligvis lader lederen jer begge være på holdet, indtil hun kan få det tjekket til dagen efter, hvor du er igang med at crashe et andet kursus. Viser kurset sig at være dødssygt, kan du starte dit indlæg med sætninger som "Hej allesammen, jeg hedder Jørgen og jeg er på "kneppegedsnedtrapning". Når så behandleren fortæller dig, at du er på et PC begynderkursus, kan du rejse dig og sige noget med, at du så hellere vil smutte en tur i Zoo.
  • Gå på opgraderet æblerov. Mange af de gratis glæder er ting som vi gjorde i vores barndom, bare med et twist. Tag f.eks at hoppe i vandpytter så andre bliver våde. Det er skægt, indrømmet, men nu er du voksen og så er det så meget sjovere at gøre det i sin bil. Nogle vil mene at det er ubehageligt at gøre andre våde, og det er rigtigt at det kan blive en øv oplevelse - især hvis der i den kæmpe vandpyt du benytter til formålet, skulle gemme sig et hul i asfalten, der risikerer at ødelægge dine alufælge.
  • Vær irriterende. Der er mennesker derude, der ikke har rent mel i posen, og deres tid er det ok at bruge. Tag en tur ind på et Scientology center, (de kalder det kirke, men det kan jeg ikke få over mine fingre), og bed om at få taget en personlighedstest. Efterfølgende kan du øve dig i "sort tale", og stille fuldstændig irrelevante spørgsmål i ét væk, imens du indvendigt morer dig over den hjernevaskede medarbejders tiltagende irritation. Det er gratis - det er godt, og så kan denne manipulerende person, ikke tage røven på andre så længe.
  • Se dine brugsgenstande i nyt lys. Prøv at bruge dit piskeris til at klippe hæk med, eller din støvsuger til at fange fluer. Du kan også vende sprinklerne i din bil, så du kan sprøjte efter fodgængere, og se dem forgæves kigge rundt efter vandkilden. Det er ikke genial komik, men det er gratis og det er underholdende.

Sjov, spas, gøgl, gak og løjer - kært barn har, som bekendt, mange navne...

Professor Tribini sagde; "Hvis de ikke morer dem, er pengene spildt", jeg kunne tilføje, "også selvom du har fået fribilletter".

Som med alt andet her i livet, er det hvad du vælger at gøre det til, og med denne lille morale, vil jeg slippe dig ud i den store forlystelsespark vi kalder livet...


Til vi ses...

Alan

2 kommentarer:

Klokken 21. juli 2009 kl. 05.26 , Anonymous M sagde ...

Prægtig to do list! Tror jeg printer den ud, sætter den på opslagstavlen og sætter flueben ud for hvert i-den-kommende-tid-udført-punkt!

 
Klokken 24. juli 2009 kl. 14.17 , Blogger Cosmocph sagde ...

Perfekt;-)

Hvis du tager på forkyndelsesmissionstogt i folks private hjem, skal du være varsom når enlige mænd åbner døren og storsmilende byder dig indenfor med sætninger som "Velkommen, jeg har ventet på dig... Ved nogen forøvrigt at du er her?". Ellers... Have fun.

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start